Laguna - lokacije i radno vreme

Gde pronaći prodavnice

Pročitajte više

O kompaniji Laguna

Priča Lagune je neobična i počinje 1998. godine kada jedan programer prevodi knjigu „Boja magije“ Terija Pračeta na srpski jezik. To je radio za svoju suprugu, ali da bi mogao da otkupi pravo na knjigu, morao je da ima izdavačku kuću i tako je rođena Laguna. Da li je za naziv kompanije „kriv“ film Plava laguna, neka ostane tajna.

Zbog krize i bombardovanja, prvih godina je izdavastvo teklo sporo: prve godine izdata je jedna, a treće godine samo četiri knjige. Vremenom, Laguna je polako ali sigurno izdavala sve više knjiga poznatih svetskih i domaćih pisaca, i danas ta brojka dostiže preko 350 izdanja godišnje.

U Beogradu je 2007. godine otvorena prva knjizara, a 2009. godine Laguna je pokrenula i lanac knjižara Delfi, sa preko 40 prodajnih objekata i najveću internet prodavnicu u regionu. Dve kompanije i danas tesno sarađuju.

Lagunin klub čitalaca broji preko 600 hiljada članova u 60 čitalačkih klubova u većim gradovima Srbije: Novi Sad, Beograd, Subotica, Pančevo, Valjevo, Leskovac i drugi. Lagunini klubovi postoje i u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Član kluba postaje se kupovinom knjige online preko https://www.laguna.rs ili aktiviranjem članstva u nekoj od knjižara.

 

Laguna – knjige o kojima se prica

Lagunu je za izdavača odabralo preko 300 domaćih i 1400 stranih pisaca. Neki od njih su: Žoze Saramago, Herta Miler, Mo Jen, Ginter Gras, Amin Maluf, Viktor Peljevin, Toni Parsons... Mnoga dela domaćih pisaca našla su se na listi Laguninih izdanja, poput klasika Ive Andrića, Miloša Crnjanskog, Miroslava Antića, Borislava Pekića. Laguna je objavila i naslove drugih pisaca kao što su Dragoslav Mihailović, Dejan Stojiljković, Svetislav Basara, Ljubica Arsić i drugi.

Lagunina izdanja broje preko 4000 naslova, obuhvataju različite oblasti i žanrove i dobitnici su prestižnih priznanja i nagrada. Neki od njih uvek je na listama bestselera.  Lagunino izdavaštva čini i Mala Laguna sa izdanjima za decu i mlade.

Laguna je prisutna na raznim manifestacijama - beogradski Sajam knjiga i tradicionalna Noc knjige, koje privlače brojne čitaoce nudeći im veliki broj akcija. Pokrenula je i online magazin Bukmarker u kome se objavljuju tekstovi i zanimljivosti o izdatim knjigama i najavljuje ono što je u pripremi.

 

Kontakt

Kako stupiti u kontakt sa kompanijom Laguna pogledajte ovde. Pozovite ih i saznajte lokacije i radno vreme knjižara. Kako bi se približila svojim čitaocima, Laguna je aktivna na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Najnoviji katalozi
Prodavci - ostalo