H&M - lokacije i radno vreme

Gde pronaći prodavnice

Pročitajte više

O kompaniji H&M

Jedna od najvećih svetskih modnih kompanija H&M, prešla je dug put i neverovatan rast od osnivanja do danas. Švedski tridesetogodišnji preduzetnik Erling Persson 1946. godine u Njujorku dobija ideju o novom načinu prodaje ženske garderobe. Već 1947. godine u Vasterasu, Švedska otvara prodavnicu ženske odeće Hennes, što na švedskom znači "njeno". Ubrzo dizajnira logo, otvara prodavnicu u Stokholmu i popularnost i broj radnji počinje da raste.

Kupovinom trgovine koja se bavi lovačkom odećom i opremom za ribolov Mauritz Widforss 1968. godine, spaja dve kompanije, pa ovo poslovno usce menja ime firme u Hennes & Mauritz. Kompanija širi asortiman svojih proizvoda, pa pored odeće za zene, sada je u ponudi i odeca za muškarce, kao i decija garderoba. 

U narednim decenijama kompanija se brzo širi, a osim u Švedskoj, prodavnice se otvaraju i u Evropi i izvan nje. Članica grupe ABBA Anni-Frid Lyngstad 1973. fotografiše se za kampaniju sa šminkom iz nove kozmetičke linije i postaje prvi "supermodel" H&M-a. Narednih godina, mnoge poznate manekenke pojavljuju se u raznim H&M kampanjama. Takođe, kreacije velikih modnih kreatora poput Lagerfilda, Versaćea, Kavalija nalaze se u H&M prodavnicama i postaju dostupne brojnim ljubiteljima mode.

H&M 1998. godine počinje sa internet ponudom. Prvi online shop bio je dostupan samo u Švedskoj, a zatim se širi i van zemlje.

Prvu H&M prodavnicu Srbija i Beograd dobijaju 2013. godine, a zatim i Nis, Novi Sad, Smederevo, Kragujevac, Šabac itd.

Ponuda proizvoda

H&M svojim kupcima nudi širok asortiman garderobe podeljene u nekoliko različitih modnih linija. Odeća za žene je raznovrsna, obuhvata pantalone, suknje, haljine, bluze i sve što je potrebno za svakodnevni život jedne dame. Tu je i odeća za muškarce H&M man, dok deca takođe mogu da uživaju u H&M kolekcijama za najmlađe. H&M stil je razigran, moderan, mladalački, odlikuju ga različitih krojevi i prefinjeni materijali. Poslovni koncept firme oslanja se na imperativ da po najpovoljnijoj ceni potrošačima treba ponuditi moderne proizvode i kvalitet. 

Pored odeće asortiman ove kompanije čine donji veš, kozmetika, šminka, obuća, torbe, modni dodaci... Katalog brendova obuhvata i H&M home – brend za unutrašnju dekoraciju, koji ljubiteljima enterijera  nudi visokokvalitetan tekstil i moderne dodatke za svaki dom. 

Lokacije i radno vreme prodavnica

Na web sajtu https://www.hm.com/rs/ u delu store locator možete pronaći lokaciju H&M prodavnica i odabirom konkretnog objekta videćete njegovo radno vreme. Prodavnice rade svakog dana u nedelji.

Najnoviji katalozi
Prodavci - odeća