”
ZATO ŠTO ZNAM
ŠTA
JE DOBRO
ZA MENE
podrazumeva ne samo pravilan odabir namirnica već i svakako adekvatan kvalitet. Trudim se da moji recepti budu
upravo dobar primer takve ishrane.
dmBio
burger
od povrća
210 g
Na koji način se ispoljava vaša „održivost“ u kuhinji? Podelite s
nama male korake kojima pribegavate, a koji su veliki za životnu
sredinu.
Hrana se kod mene nikad ne baca. Ako mi je ostalo nešto od
prethodnog dana, kombinujem ga sledećeg dana i napravim novo jelo. Zapečem sa biljnim prelivom ili ubacim u salatu i tako napravim obrok-salatu, napravim novi prilog i
slično. Namirnice u zamrzivaču uvek čuvam u zip kesicama, koje kada ispraznim operem, osušim i ponovo koristim. Voće koje je izgubilo svežinu koristim za smoothie,
ceđeni sok ili kompot. Povrće isto tako iskoristim za sataraš ili potaž. Hleb se kod mene malo koristi, a kad dugo stoji
natopim ga u biljnu pavlaku, dodam neku mešavinu povrća, začine i sve zapečem, tako dobijem super doručak ili ručak. •
ORGANSKI
KVALITET PO
SUPER CENI!
O značaju pravilne ishrane sve
više se govori, te neretko čujemo
izraz “Ono sam što jedem”.
Pored ponude proizvoda iz
dmBio asortimana, dm želi da na
ovom putu svojim kupcima bude
podrška i izvor inspiracije. Na
našem YouTube kanalu
dmdrogerijeSrbija kao i na
dm.rs možete da pronađete
mnoštvo recepata u kojima ćete
pronaći inspiraciju,
bogatstvo ukusa, ali pre svega
– organski kvalitet po super ceni!
dmBio
O OSOBI
vegetarijanski
proizvod
Chorizo
130 g
Dajana Švraka Milutinović,
magistar farmacije, student
master studija ishrane i suplementacije na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu. Osnivač
instagram bloga @dashinasuperhrana.
dmBio
dimljeni tofu
200 g
dmBio
vegetarijanski
namaz
sa biljem
180 g
Tuna & CURRY Quinoa
250 g tuna stejka, dmBio maslinovo ulje, crni i beli susam, so i biber
Tekst: Aneta Uzeirović Fotografije: Dajana Milutinović
PRIPREMA:
1 Tunu premazati maslinovim uljem, dodati so i biber i po želji dodati
limunov sok ili aceto balsamico.
2 U posudi pomešati beli i crni susam, a zatim tunu obložiti susamom sa
svih strana.
3 Tunu kratko pržiti i servirati.
dmBio
namaz od
kokosa
sa kakaom
200 g
Curry quinoa sos
1 šolja dmBio QUINOE, 1 dmBio sos INDISCHE CURRY SAUCE,
1/2 dmBio Tofu MANDEL NUSS (sa lešnikom i bademom),
dmBio začinjeni bademi, 1/2 svežeg manga
PRIPREMA:
Kinou spremiti s dve šolje vode. Kuvanu kinou pomešati sa Curry sosom,
kockicama tofu sira, naseckanim mangom i seckanim bademima. Dodati
malo bibera i soli. Mešati još pet minuta na toploj ringli, a zatim servirati
sa tunom.
“
www.dm.rs
dmdrogerije.Srbija
dm_srbija