Roda katalog - 21.11.-18.12.2022 - VIŠE NE VAŽI - strana 9 *

thumbnail - Roda katalog - 21.11.2022 - 18.12.2022 - Proizvodi na akciji - Aleva, beli luk, začini, list lovora, pihtije, mleveni biber, juneća rebra, juneće meso, juneći but, paprika slatka. Stranica 9.
9 / 13

* Važeći u svim Roda marketima.

Prikaži sledeći

Pregled cena

Proizvod Opis
Valjanost
Cena
Aleva, beli luk, začini
Beli luk - u granulama Aleva 25g  
94,99 din
Aleva, list lovora, začini
LOVOROV LIST - Aleva 6g  
52,99 din
pihtije
PRIPREMA ZA PIHTIJE - Đurđević kg  
249,99 din
Aleva, mleveni biber, začini
BIBER - mleveni, u zrnu Aleva 20g  
67,99 din
juneća rebra, juneće meso
DOMAĆA JUNEĆA REBRA I GRUDI - sa kostima grudi = 749,99 din rebra = 799,99 din kg  
749,99 din
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
arrow
 
DIMLJENJE KOBASICA BELI LUK u granulama Aleva 25g Dimljenje se obavlja u prostorijama posebno napravljenim u tu svrhu – pušnicama. U pušnici mora biti blaga i ujednačena cirkulacija vazduha. Dim se dobija sagorevanjem bukovog, hrastovog ili grabovog drveta. Najbolji ukus mesu daje dim dobijen od bukovine sa borovim grančicama. Period dimljenja zavisi od veličine komada mesa, da li je u pitanju hladno ili toplo dimljenje, kao i od vremenskih uslova. Ukoliko je vreme vlažno, dimljenje se obavlja neprekidno, a za vreme suvih dana dovoljno je dimiti samo nekoliko sati tokom dana. Kobasice se npr. dime približno nedelju dana, a kulen 20-tak dana. 9499 10999 ALEVA PAPRIKA DOMAĆA JUNEĆA REBRA I GRUDI sudžuk tucana 150g = 269,99 din slatka mlevena 200g = 339,99 din sa kostima grudi = 749,99 din rebra = 799,99 din kg sudžuk 150g 269 99 299 99 74999 77999 DOMAĆI JUNEĆI BUT bez kostiju kg VAŽI DO 4. DECEMBRA PIHTIJE Dobro oprati svinjske nog ice, meso i kolenicu, poređa ti u ekspres lonac, dodati lovor i zrna bibe ra, naliti vodom do crte i kuv ati nešto više od 2h, dok sve dobro ne omekša, raspada se i odvaja od kostiju. Kada je sve dovoljno kuvano , prohladiti, zatim procediti kroz đerđif. Tečnost proceđenu staviti u dublji U međuvremenu, odvojiti kole sud da provri. nicu od kože i kostiju, meso od kolenice i ribića sitno iseckati i raspored iti po dnu posude gde ćete uliti Kada je tečnost provrila, razm pihtije. ažite je malo po dlanu, pro verite da li se dobro lepi, ako volite mek še pihtije dodajte još vode, sačekajte da provri. Sklonite sa vatre, dodajte seckani beli luk i peršun i soli po ukusu, promešajte i ulijte u posudu preko mesa. Ostaviti u frižideru preko noć i da se dobro ohlade i stegnu. Sutradan, skinuti kasikom svu masnocu koja se istalozila po pihtija, i posuti malo aleve pap povrsini rike. u Tajna dobrih kobasica leži om njsk (svi su me m prvoklasno noj i junećem) i kvalitetnoj crve a ven mle paprici (slatka, ljuta, za ina, zač lih osta ili tucana). Od ili kobasice, za sušenje koristi se crni … luk, beli so, fina rska mo r, bibe beli 1.269 1.29999 BIBER LOVOROV LIST mleveni, u zrnu Aleva 20g Aleva 6g PRIPREMA ZA PIHTIJE SASTOJCI · 4 veće svinjske noge (sveže ili dimljene) · 1 veća svinjska kolenica · 1 veći list lovora · nekoliko zrna bibera · 500g svežeg junećeg ribića · 6-7 krupnijih češnjeva belog luka · 1 veza svežeg peršuna · po ukusu soli Đurđević kg NOVO! 249 99 279 99 67 99 76 99 5299 6199

Drugi katalozi Roda

Najnoviji katalozi