GALETE
sa voćem
Sastojci:
Za nadev:
600 g naseckanih jagoda (ili
voća po želji)
2 kašičice skroba
1 kašika šećera
4 kašike džema od jagoda
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 OC. Testo možete umesiti na dva načina.
Jedan je uz pomoć blendera, a drugi uz pomoć viljuške. Suština je
da se brašno, griz, šećer i puter sjedine, a da se spreči topljenje
putera. Grudvice će ostati, ali je bitno da ne bude previše
krupnih. U to zatim dodajte blago umućena žumanca. Istresite
na površinu i mesite što kraće, samo onoliko koliko je dovoljno
da se sve sjedini. Ukoliko je testo suvo dodajte kašiku ledene
vode. Rastanjite u disk, smotajte u prijanjajuću foliju i ostavite
minimum 30 minuta u frižider.
51.97
52.97
54.97
299.97
do -40%
511.80/KG
120.97
-26%
89.90
359.60/KG
-19%
32.90
Biljni šlag 25%mm Whipping
cream 0.2 l
-15%
85.90
429.50/L
69.90
873.75; 932.00/KG
822.50; 671.43/KG
100.97
Margarin dijavit Dijamant 250 g
!
o
n
t
a
j
i
r
P
Sladoled Eskimko 75 - 80 g,
više vrsta
Puding C 40 - 49 g, više vrsta
-15%
255.90
Za to vreme napravite nadev tako što ćete iseckati sve jagode po želji,
pa ćete ih u posudi pomešati sa šećerom i skrobom. Testo rastanjite
na 4mm debljine u približno kružni oblik pa ga nafilujte nadevom od
jagoda tako da rubovi u širini od 3 cm ostanu prazni. Namažite rubove
umućenim jajetom, pa preklopite jagode sa svih strana. Premažite i
spoljašnjost sa jajima i pospite listiće badema ako
imate. Pecite 30 minuta ili dok ne porumeni. Dok je još toplo premažite
nadev džemom od jagoda.
85.97
Šlag pena TO! 500 g
2.
VREME PRIPREME:
1 SAT I 15 MINUTA
Griz pšenični Vega 1 kg
-26%
154.97
1.
TEŽINA PRIPREME:
SREDNJA
ZA JOŠ
SUPER
RECEPATA
POSETITE
114.90
114.90/KG
Keks Petit delicious 750 g
-16%
142.97
Za prhko testo:
140 g hladnog putera iseckanog na
kockice
225 g griza
250g kašike šećera
250g žumanca
1 jaje za premazivanje
listići badema (opciono)
119.90
159.87/KG
7