Ako bi jedna riba ponela titulu kraljice Crnog mora - to su maleni incuni.
Na meniju su razna jela od njih, često u vrlo čudnim kombinacijama,
uključujući i šarene sardele. "Incun za večeru, ručak i doručak" - je jedna od
najčešćih rečenica koja se ovde izgovara. Incuni su vrhovni obrok ove oblasti,
i pripremaju se na različite načine. Sezona turskih hamsi severne obale,
odnosno inčuna, traje od septembra do marta. Incuni su inače bogati ukusom
i blagotvorni za organizam. Incuni se čiste, umaču u kukuruzno brašno i peku
u posebnoj posudi. Možete ih roštiljati uz malo isceđenog limuna, pržiti, ili
pomešati sa pilavom u popularno - hamsili pilav jelo. Postoji čak i hamsili
ekmek- hleb sa inčunom koji je neizostavni deo svakog hedonističkog rituala.
Turci obožavaju da dan započnu hamsi kayganom - omlet sa incunima - pravim
malim nutritivnim rajem.
MASLINOVO ULJE, 0,75L
Monini
Classico
-40%
KOMONINI
Bio Zone
ODISS
ONA SPREMUTA DE OLIVE
MONINI
L1190
NAR-SE WAND
18+
Classico
OLIO
EXTRAVERGINE
DI OLIVA
BIO LIMUN, 500G
Sebe
750 m
VITAS HLEB, 3006
VitAS
+plus
www.
Beste Stang
anne
1.919,99din
1.149 DM
DIN
Tovo
PIRINAČ UNCLE BEN'S, 4X1256
dugo zmo
-15%
24999
Castel Pietra
Uncle
Bens
-16%
179,99din
149.99
DIN
RESICE ZAVE
TOU
PRETKUVANI OLJUŠTENI PIRINAČ
ДЪЛГОЗЪРНЕСТ ОРИЗ
VINO MOSCATO, 0,75L
319,99din
269 IN
M
HAWARDE
CASTEL PIETRA
G
TEL
-15%
MOSCATO
Vegnale delle Dolomiti
MEZZACORONA
10
949,99din
799 99
DIN
CHERRY PARADAJZ, 2506
Bio Zone
FROZY, 3506
dagnje - 499,99din
mix za rižoto,
kozice - 549.99din
-28%
169,99din
119 9⁹9
DIN
DAGNJE
-29%
FIGLY
MIX ZA RIZOTO
699,99 din
499.99
DIN
Ovde možete probati i specijalitet „pide"
- tursku picu koja se pravi od kiselog
testa i puni najrazličitijim sastojcima, od
povrća do mesa. Jedno je od omiljenih
tradicionalnih jela koje svojim oblikom
podseća na čamac. Tu je i kuru fasulye
- jelo koje se pravi od belog pasulja sa
ljuto začinjenim mesom za one koji
vole "jaku" hranu. U ovom delu Turske
su veoma populare i supe koje se
prave u različitim oblicima i sa različitim
sastojcima. Vole ih svi - od "običnog"
naroda do političkih lidera. Turci čak i za
doručak znaju da jedu supu tj. čorbu. U
turskoj kuhinji imate sve vrste supa: od
onih vodenastih do onih koji su veoma
guste. Jedna od svima omiljenih je
supa sa sočivom i mentom koju morate
probati!
Osećate da ste malo ogladneli od
talasa ukusa koji idu ka Vašim čulima?
Predlažemo Vam da pripremite ručak
sa ribom, povrćem, začinima, morskim
plodovima, limunom, maslinovim uljem,
pirinčem i čeri paradajzom. Vaš stomak
će sasvim sigurno tražiti - još!