Spremni za gastronomsko putovanje
od Zapadne Turske, Egejskog mora i
Istanbula preko Crnog mora i Rize do
Anadolije? Svaka od ovih regija krije
specifične mirise i ukuse koji će naša
čula staviti na slatke muke. Vreme je
da probudite uspavanog hedonistu u
sebi, birate artikle iz specijalne ponude
Mercator Hipermarketa i dozvolite
sebi koji zalogaj više - zato što
ova kuhinja zaslužuje da joj se
prepustite u potpunosti.
Uživajte u čarima Turske,
Vaš,
Mercator Hipermarket
U Turskoj hrana je više od procesa popunjavanja stomaka".
To je čitav ritual koji povezuje sve članove porodice u živom
razgovoru i uživanju. Nezamislivo je da porodica nema bar
jedan zajednički obrok tokom dana - a to je uglavnom doručak
koji Turci shvataju veoma ozbiljno. Iako su kiosci sa hranom
na svakom ćošku, stanovnici Turske se trude da se drže
porodičnog rituala i ručak ili večeru provedu sa onima koji su
im najbliži. Tada se na meniju nalazi bogat repertoar hrane.
koja obavezno počinje čorbom, a završava se nekim od slatkih
specijaliteta za čiju pripremu su dokazani majstori. Razne vrste
hlebova, povrće, meso u različitim oblicima (kebab, doner),
kiselo mleko, jogurt (ajran), začinsko bilje, čorbe i poslastice su
ključni sastojci na svakoj turskoj trpezi. Kad su pića u pitanju -
tu je izbor, takođe, veliki: turska kafa,
kumis, salep, boza, šalgam...
Na Vama je samo da birate.
Art