„Halštat“ je jezero pored kojeg se nalazi istoimeni
grad, okružen Alpima. Regija kojoj jezero pripada
uvrštena je na listu kulturne baštine UNESCO i smatra
se za najstarije naseljeno mesto u Evropi! Jezero je
dobilo ime od starog keltskog naziva za so što znači
„HAL“. Sve do 19. veka do Halštata se moglo doći
isključivo čamcem, ili uskom stazom. Iako je sada
pristup mnogo lakši - ovaj gradić je uspeo da sačuva
svoju neverovatnu, bajkovitu lepotu.
„Svuda pođi, kući dođi“ - kaže naša poslovnica. Zato
ćemo na kraju da se spustimo do obala naših jezera.
Odmor ili izlet na Paliću? Srebrnom jezeru? Ili ćemo
na Zlatarsko, Perućac ili Vlasinsko? Sve to su odlične
opcije i ovog leta. Vi odaberite pravac - a mi ćemo
svojom bogatom ponudom izletničkih proizvoda i
namirnica obezbediti da vreme koje provedete na
jezeru bude i puno dobrih zalogaja, ukusa i mirisa!
-35%
DO
NA KRAS
PRŠUTE
MOZZARELLA SIR
ISTARSKI SIR, 23 0 G
-20%
399
-23%
KOLENICA, 65 0G
pečena
Beretta
100g - 89,99din
125g - 149,99din
Trevalli
499,99din
99
89
DIN
VEĆ OD
KOBASICE, K G
više vrsta
99
DIN
GRILOVA
VAŽI OD 25.06.
Sastojci
•
• Soli i b 300 g špargli
ib
• Malo m era po ukusu
asl
• Malo p inovog ulja
armezan
a za
preko
429
BIO ŠPAR GL A, 50 0 G
459,99din
99
DIN
Da li ste znali?
Na Zemlji postoji oko 117 miliona jezera. Kaspijsko
jezero je najveće na planeti, a najstarije je Bajkalsko,
koje je ujedno i najdublje (duboko je 1.642 metara).
Jezero na najvišoj nadmorskoj visini je Titikaka u Južnoj
Americi, koje se nalazi na 4 km nadmorske visine, dok
je najniže - Mrtvo more, koje se nalazi između Izraela
i Jordana, koje se nalazi na 399 metara ispod merne
tačke površine mora.
SOMUN, 160 G
1.299
1.699,99din
DIN
NE ŠPAR
GLE
Priprema
Gril vam
je
se peku, već spreman i
m
p
šparglu ta a vi za to vreme eso (ili riba)
k
o
d
a
b
roštilj pre
ude spre pripremite
m
a zatim skd sam kraj. Prvo na za
je
ostatak o inite koren. Kore operite,
sa kašičic stavite sa strane n bacite, a
.
da provri om soli na ringlu Stavite vodu
.
4-5 minu Dodajte špargle i pustite
ta
i stavite , da omekšaju. i kuvajte
n
P
maslinov a tanjir. Prelijte rocedite
sa
o
gril i pec g ulja i pobiberi malo
it
te
okretanje e sve ukupno 6-7 . Stavite na
m
.
O
n
e
ranije, a
koje su ta minuta sa
d
duže. Sk eblje ostavite m nje izvadite
lo
in
rendanim nite sa vatre i se ut-dva
prilog uz parmezanom. O rvirajte sa
v
Prijatno! ribu kao i uz bilo o je odličan
koje meso
.
COLD PRESSOK, 0,5 L
više vrsta
899
-16%
949,99din
sarajevski
24
29,99din
99
DIN
99
DIN
479
VEĆ OD
99
DIN