PILEĆI FINGERSI
sa umakom od
belog luka i pavlake
Sastojci:
og ulja
• 1 kašika hladno cedjen
a
luk
og
• 5 čena bel
• kašike brašna
• 100 mililitara vode
za kuvanje
• 200 mililitara pavlake
• 1 čaša kisele pavlake
k ili peršun,
• Sveža mirodjija, bosilja
er
bib
in,
zač
i
suv
so,
a
morsk
Ulje zagrejte pa dodajte sitno seckani i kratko propržite. Kada fino
zamiriše dodajte brašno, pa dalje mešajte da se i brašno blago uprži.
Ulijte postepeno vode, dok se ne sjedini.Sklonite sa ringle, pa dodajte
pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku, i dobro promešajte. Vratite na
ringlu da proključa, pa sklonite i dodajte začine po ukusu. Uz beli
sos uvek odlično idu sveži začini, a meni je mirodjija favorit. Dobro
promešajte, i sos je gotov.
Akcija
33999
37999
Pileći fingersi sa
susamom, 500g
8.1 - 13.1.2021.
panirani pileći file
u bešamel sOSU
Sastojci:
• 500g Panirani pileći file
• 50g putera
• 50g brašna
• 1/2l mleka
• so
• biber
• ruzmarin
Priprema:
Filete začinite solju i biberom i ispržite na sasvim malo ulja.
Bešamel sos: Zagrejte mleko do vrenja. Zatim otopite puter na laganoj vatri. Dodajte
brašno i mešajte da razbijete grudvice. Propržite nekoliko sekundi. Polako
dodajte kipuće mleko neprestano mešajući. Ostavite da malo vri neprestano
mešajući. Dodajte na kraju so, biber i ruzmarin. Gotov bešamel prelijte preko fileta i
poslužite.
Uz filete od priloga možete napraviti rižu, a možete pire krompir.
Prijatno!
-16%
30999
36999
Panirani pileći file
1kg
8.1 - 13.1.2021.