Idea katalog - 02.01.-30.01.2023 - VIŠE NE VAŽI - strana 6 *

thumbnail - Idea katalog - 02.01.2023 - 30.01.2023 - Proizvodi na akciji - meki sir, sir, spanać, juneće meso, juneće šnicle. Stranica 6.
6 / 17

* Važeći u sledećim Idea marketima

Pregled cena

Proizvod Opis
Valjanost
Cena
meki sir, sir
SIR GRAMINA BURATA 200g  
549,99 din
spanać
BIO SPANAĆ Bio Zone 90g  
199,99 din
juneće meso, juneće šnicle
ANGUS ŠNICLA OD BUTA - 400g  
749,99 din
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Božićna trpeza za najmilije ANGUS ŠNICLA OD BUTA 400g 74999 DIN 849,99DIN 69999 DIN 849,99 din Super cena Juneće pečenje sa ukusom pomorandže uz Super Karticu Sastojci: 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 1 glavica celera 1.5 kg junećeg mesa od buta ½ soka od pomorandže So i biber 2 kašike koncetrata od paradajza ½ kašičice đumbira u prahu 2 - 3 kašike svinjske masti ili ako niste ljubitelj zamenite mast biljnim uljem 150g krem sira sa začinskim biljem Priprema: Oljušten crni i beli luk sitno iseckajte . Operite celer i odsecite stabljiku i lišće i sve sitno iseckajte, pa stavite u činiju. Meso položite na povrće. Prelijte sokom od pomorandže, dodajte dve kašičice soli, bibera po ukusu , koncetrat paradajza i đumbir .Tako pripremljeno meso držite preko noći u frižideru. Kada odstoji predviđeno vreme, izvadite meso, malo ga očistite, natrljajte solju i biberom i pecite ga na masti u većoj posudi sa svih strana. Dodajte povrće i i marinadu, poklopite i dinstajte ga na tihoj vatri dva ipo do tri sata. Pečenje uvijte u aluminijumsku foliju. Sos pomešajte zejedno sa krem sirom, posolite i pobiberite po ukusu. Pečenje isecite i servirajte sa sosom. Božić je lep i svečan dan kada se okupljamo za trpezom u krugu najmilijih. Tog dana je trpeza bogatija i svi se trude da na sto pored pečenice i česnice stave što više ukusnih jela. Pored toga što smo se potrudili da obrok za svoje najbliže bude ukusan, trebalo bi da vodimo računa i o načinu pripreme i izboru namirnica. Iako ne deluje moguće, praznična trpeza zaista može da bude zdrava. Nakon 40 dana posta obavezno je mrsna. Treba da se sastoji od supe (čorbe, potaža), mršavog mesa, većeg broja različito pripremljenih salata od sirovog povrća sa dodatkom sirovih semenki začinjenih limunom i malom količinom hladno ceđenog ulja. Preliv za salatu možete praviti od senfa, meda i malo badema. Ovo može biti dobra alternativa za jake i kalorične prelive poput majoneza i drugih preliva ovog tipa. Po želji možete da stavite i malo prepečenog susama. Za pripremu poslastica možete koristiti prirodne zaslađivače kao što su sirup od agave, med, kokosov sirup, kokosov šećer, eritritol. Umanjiće se kalorijska vrednost kolača i doprineće se zdravijoj prazničnoj trpezi. Uz meso možete da pripremite grilovano povrće, na malo maslinovog ulja prodinstajte tikvice, kelerabu, papriku, patlidžan, šargarepu i sve začinite sa svežim peršunom i ruzmarinom. Uz svako jelo trebalo bi služiti što više salate. Kada je reč o načinu pripreme hrane, koristite pečenje, dinstanje, kuvanje ili blanširanje. SIR GRAMINA BURATA 200g 54999 DIN BIO SPANAĆ Bio Zone 90g PONUDA VAŽI DO 14.01. 199 99 DIN 219,99DIN 18999 DIN 219,99 din Super cena uz Super Karticu

Drugi katalozi Idea

Najnoviji katalozi