Božićna trpeza
za najmilije
ANGUS
ŠNICLA OD BUTA
400g
74999
DIN
849,99DIN
69999
DIN
849,99 din
Super cena
Juneće pečenje
sa ukusom pomorandže
uz Super Karticu
Sastojci:
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 glavica celera
1.5 kg junećeg mesa od buta
½ soka od pomorandže
So i biber
2 kašike koncetrata od paradajza
½ kašičice đumbira u prahu
2 - 3 kašike svinjske masti ili ako niste ljubitelj zamenite
mast biljnim uljem
150g krem sira sa začinskim biljem
Priprema:
Oljušten crni i beli luk sitno iseckajte . Operite celer i
odsecite stabljiku i lišće i sve sitno iseckajte, pa stavite
u činiju. Meso položite na povrće. Prelijte sokom od
pomorandže, dodajte dve kašičice soli, bibera po ukusu
, koncetrat paradajza i đumbir .Tako pripremljeno meso
držite preko noći u frižideru. Kada odstoji predviđeno
vreme, izvadite meso, malo ga očistite, natrljajte solju
i biberom i pecite ga na masti u većoj posudi sa svih
strana. Dodajte povrće i i marinadu, poklopite i dinstajte
ga na tihoj vatri dva ipo do tri sata. Pečenje uvijte u
aluminijumsku foliju. Sos pomešajte zejedno sa krem
sirom, posolite i pobiberite po ukusu. Pečenje isecite i
servirajte sa sosom.
Božić je lep i svečan dan kada se
okupljamo za trpezom u krugu
najmilijih. Tog dana je trpeza bogatija i
svi se trude da na sto pored pečenice i česnice stave
što više ukusnih jela. Pored toga što smo se potrudili da obrok za svoje
najbliže bude ukusan, trebalo bi da vodimo računa i o načinu pripreme i
izboru namirnica. Iako ne deluje moguće, praznična trpeza zaista može
da bude zdrava. Nakon 40 dana posta obavezno je mrsna. Treba da se
sastoji od supe (čorbe, potaža), mršavog mesa, većeg broja različito
pripremljenih salata od sirovog povrća sa dodatkom sirovih semenki
začinjenih limunom i malom količinom hladno ceđenog ulja. Preliv za
salatu možete praviti od senfa, meda i malo badema. Ovo može biti
dobra alternativa za jake i kalorične prelive poput majoneza i drugih
preliva ovog tipa. Po želji možete da stavite i malo prepečenog susama.
Za pripremu poslastica možete koristiti prirodne zaslađivače kao što su
sirup od agave, med, kokosov sirup, kokosov šećer, eritritol. Umanjiće se
kalorijska vrednost kolača i doprineće se zdravijoj prazničnoj trpezi. Uz
meso možete da pripremite grilovano povrće, na malo maslinovog ulja
prodinstajte tikvice, kelerabu, papriku, patlidžan, šargarepu i sve začinite
sa svežim peršunom i ruzmarinom. Uz svako jelo trebalo bi služiti što
više salate. Kada je reč o načinu pripreme hrane, koristite pečenje,
dinstanje, kuvanje ili blanširanje.
SIR GRAMINA
BURATA
200g
54999
DIN
BIO SPANAĆ
Bio Zone
90g
PONUDA VAŽI DO 14.01.
199
99
DIN
219,99DIN
18999
DIN
219,99 din
Super cena
uz Super Karticu