MED OD HELJDE
900g
1.499 DIN
1.899,99DIN
ORAH
jezgro
Bio Agros
150g
KALIJUMOVA
SO
350g
CABBY
ПРИРОДНИ МЕД
од
ХЕЉДЕ
114.99
59999⁹
699,99DIN
ORGANSKI
OR
AH
ORGANIC PEELED WALNUTS
-29%
1.349DN
1.899,99 din
Super cena
uz Super
BioAgros
KRISTAL
BINOVANA
ALIJUMOVA
900 rp
PLARNING
SO
Meyve
7
21%
BRAZILSKI ORAH
jezgro
Bio Agros
150g
-17%
57999
699,99 din
Super cena
uz Super
ORGANSKI
BRAZ
ILSKI
ORAH
BRAZH NUTS
75999
799.99 DIN
DIMLJENI
LOSOS
100g
SQUADRA
Agros
469.99
499.99 DIN
749.99⁹
799,99 din
Super cena
uz Super
Smoked Norwegian
Salmon
4599⁹⁹9⁹
DIN
499,99 din
Super cena
uz Super
POSNI KOLAČ SA BUNDEVOM
Sastojci:
250g (2 čaše) na krupno rendane sveže
bundeve
1 čaša speltinog brašna
160g suvog groždja (1 čaša)
2 kašike chia semenki + 6 kašika vode,
1 kašičica vanila ekstrakta
60ml kokosovog ulja (1/4 čaše)
90g meda (1/4 čaše)
3/4 kašičice sode bikarbone
1 kašičica cimeta
1/4 kašičice muskatnog oraščića
1/4 kašičice djumbira
šaka oraha ili pekan oraha za ukrašavanje
Postupak:
Uključite rernu na 150 °C bez ventilatora
Pomešati 2 kašike chia semenki sa 6 kašika
vode. Ostavite 5min da se zgusne i pretvori
u želatinastu masu.
U većoj činiji pomešate bundevu, speltino
brašno, suvo groždje, chia želatin, med,
kokosovo ulje, začine, vanilu i sodu
bikarbonu.
Sve se dobro izmeša dok se ne dobije
homogena smesa. Kalup za hleb obložiti
papirom za pečenje tako da papir ne
prelazi puno preko ivica. Smesu za kolač
ravnomerno raporedite u kalup i odozgo
ukrasite pekan orasima ili običnim orasima.
Ubacite kolač u rernu. Nakon pola sata ga
izvadite, prekrijete aluminijumskom folijom i
vratite u rernu još nekih 30-40 minuta.Kolač
je gotov kada pritisnete površinu prstom, a
on kao da blago odskoči/vrati se. Ostavite
kolač nekih pola sata da se prohladi, a zatim
podignite ivice pek papira i izvucite ga iz
kalupa. Kada se potpuno ohladi, možete da
ga sečete i servirate.Ovaj kolač je postan,
neverovato sočan i pun suvog groždja. Ceo
kolač se veoma lako priprema, u jednoj činiji.
Nije potrebno previše sastojaka, jedino se
malo duže peče-oko sat i 10min na 150 °C.