48
Златиборaц
Kompanija „Zlatiborac" je osnovana s idejom
da se kroz neprekidnu modernizaciju i primenu
savremenih tehnologija zadrži tradicionalan
koncept proizvodnje zlatiborskih suvomesnatih
proizvoda.
Specifičnost regije i klimatskih uslova sela
Mačkat, prirodan proces sušenja mesa na
bukovom drvetu, uz primenu jedinstvene
recepture, doprineli su da se „Zlatiborac"
izdvoji, kako na domaćem, tako i na inostranim
tržištima.
Dugogodišnji napori, posvećenost stalnom
razvoju i osluškivanje potreba potrošača,
pozicionirali su kompaniju među vodeće
proizvodače u industriji mesnih preradevina.
„Zlatiborac" posluje bogatim asortimanom
trajnih suvomesnatih proizvoda, među kojima
su goveda i svinjska pršuta, pečenica...
RODA IDEA
WM
Pršuta i pečenica su omiljeni specijaliteti u
našim domovima, dok su mogućnosti za
pripremu jela s ovim pikantnim „poslasticama"
bezgranične. Tajna ovih zlatiborac proizvoda
se krije u njihovoj bogatoj aromi, intenzivnoj
boji i prefinjenom ukusu. Ono što ih čini
jedinstvenim jeste posebna metoda po kojoj
se usoljavaju, dime i suše, isključivo, na
bukovom drvetu i svežem zlatiborskom
vazduhu - postupak koji se koristi više od 135
godina, po čijoj specifičnosti je prepoznatljiva
jedna od najpoznatijih srpskih vazdušnih
banja, Zlatibor.
Ponosni smo na činjenicu da, uprkos sve
većim izazovima savremenih tržišta, dostižemo
najviše standarde kvaliteta i bezbednosti
proizvoda, uz primenu inovativnih tehnologija,
brižljivo osmišljenog dizajna i negovanje
vrednosti tradicije zlatiborskog domaćinstva