Predstavljamo vam najveće
proizvođače u asortimanu
Ukusi moga kraja
KAKO JE FARMA NA ZLATIBORU PRERASLA U ŽLATIBOR
NA FARMI
Retke su priče o kompanijama u kojima su glavni
akteri zadovoljni radnici, puni ljubavi i entuzijazma
koje sa posla odnose svojim domovima, ali upravo
takvu o svojoj kući pričaju svi zaposleni u PK Zlatibor
iz Čajetine, jednog od proizvođača brenda Ukusil
moga kraja.
Kažu da se mleko sa brdsko planinskih područja
razlikuje od ravničarskog i da ima bolja svojstva,
ali da je presudan umiljat odnos zaposlenih
prema kravama, koje imaju imena i među kojima
je omiljena Maza. Da ni menadžmentu nije stran
rad u mlekari pokazuje priča da su se zbog velike
porudžbine ujedinili i svi zajedno doprineli tome
da se dogovor ispoštuje i najkvalitetniji proizvodi
isporuče važnom kupcu. Ovo nije samo farma,
ovo je mesto na kome su se rodile neke ljubavi
krunisane brakovima i prijateljstva za ceo život.
Ovo je farma koja očuvanjem tradicionalnog
načina proizvodnje, recepture za preradu mleka i
proizvodnju mlečnih proizvoda čuva i baštinu koju
su nam, kroz najkvalitetniju i najukusniju hranu,
ostavile naše bake.
Uspeh duguju posvećenosti poslu, poštovanju
prirode i pretvaranju svih blagodeti zlatiborskih
pašnjaka u jogurt, kiselo mleko i kačkavalj koji kroz
Ukuse moga kraja i sa žigom Čuvarkuća dolaze do trpeza
širom Srbije.
JOURT JUGURT
AKAN'Y
JOCURT JOGUN
PLANINSKO BLAGO: OD DVA ZAPOSLENA DO
PREMIJUM BRENDA KOJI NOSI ŽIG ČUVARKUĆA
Da ekskluzivni proizvodi i zanimljive kombinacije
ukusa nisu svojstvene samo egzotičnim jelima
različitih svetskih kuhinja ili skupih uvoznih
proizvoda dokazuju iz kompanije Planinsko
blago, proizvođača brenda Ukusi moga kraja
koji u Idea, Roda i Mercator prodavnice donose
autentične proizvode od premijum voća i povrća
potkopaoničkog kraja. Ova porodična firma koja
je od dvoje zaposlenih došla do izvoza proizvoda
na tržišta Amerike, Meksika, Kanade i Australije,
nije dozvolila da inovacije diktiraju ukus i kvalitet
proizvoda. Oni su tradicionalne recepture i sve ono
što su pravile naše bake unapredili savremenom
tehnologijom koja dodatno čuva autentičnost i
vrhunski kvalitet svakog proizvoda.
U proizvodnji rade prave srpske domaćice ovog kraja
koje pored prilike za zaposlenjem imaju i priliku da
svoje umeće i ljubav prema poslu pakuju u svaku
teglicu ajvara, pindura, zanimljivih kombinacija
zimnice od crnog luka, šargarepe i krastavčića,
extra džemova od maline, jagode, kupine, drenjine
i flašu prirodnih sokova od paradajza. Kako kažu,
ponosni su na to što su kompanija u kojoj zaposleni
sa zadovoljstvom jedu svoje proizvode, a kao ključ
svog uspeha vide tajni sastojak svakog recepta, a to
je ljubav.
Srpski proizvođač koji ima znanje, umeće i
poštovanje prema svim prirodnim bogatstvima koja
nam naša zemlja daje je pravi čuvar srpske privrede,
a Čuvarkuća je način da ove proizvode potrošači
u trgovinskim lancima prepoznaju i kupuju. Ovim
je krug zatvoren i sva vrednost ostaje tu gde je i
nastala - u našoj zemlji.