Spanska paelja sa piletinom
Za dve osobe potrebno je: 400-450 g pilećeg beog mesa ili bataka, može i kombinovano,
par kašika uja za podmazivanje tiganja, 2 kašike maslinovog uija, 1 mesnata, arvena,
paprika srednje veličine, 1 glavica crnog luka, 1 krupni paradaiz (ili frikom mešavinu za
sataraš), 100 ggraška, 2 čena belog luka, kesica šafrana, 1 kaščica mievene paprike, 300
ml vode i piećeg bujona, 150 g pirinča okruglog zma, 1.5 kaščica soli, 1 kašika svežeg
iseckanog peršuna, nekoliko kriški limuna.
Sve sastojke pripremiti pre početka kuvanja
Sa mesa skinite kožu, isperite i posušite ubrusom. Batake ostaviti ucelo, a belb meso
ised na krupnije komade. Paradaiz oluštite i iseckate na kockice, papriku isecite na trake,
crni i beli luk iseckajte na sitno. U veći tiganj na sednje jaku vatru staviti isečenu pietinu ili
batake, pa pržiti 5-10 minuta. Povremeno okretati meso da bi se zapekb sa svih strana.
Izvaditi meso na tanjir. U Isti tiganj dodajte dve kašike maslinovog ulja, iseckanu papriku i
crni luk. Dinstajte na tihoj vatri, mešajući, 5 minuta dok povrće ne bude omekšalo. Dodajte
iseckan paradajz, grašak, mlevenu papriku i iseckan beli luk. Dodajte šafran, koji čini ovo jelo
zaista autentičnim, a sastojke u šerpi će obojiti lepom žutom bojom. Povrće u tiganju kuvati
nekoliko minutai dalje na tihoj vatri. Vratite piletinuu tiganj, pa dodajte vodu i pileći bujon,
pokopite i nakon 20-ak minuta dodajte opran pirinač, promešajte i posolite jelo. poklopite i
kuvajte na tihoj vatri, uz povremeno mešanje oš 20 minuta. Pirinač će pokupiti svu tečnost,
ali ukoliko bude bilo potrebno dodajte još malo bujona. Na kraju, jelo ne bi smelo da bude
suvo, al ni retko. Proverite da li je dovolino slano, pa dosoliti ukoliko je potrebno. Posuti
iseckanim peršunomi servirati uz kriške fimuna.
Contenda
Cabernet Sauvignon
crveno vino
0.751
-15%
279 99
CABERNET SALVIGNON
Prijatnol
CONTENDA
MIX
neto masa
S 发
450g
15 minuta
Priprume becoezevanja
Dosmiono okoe cale godine
Praznični magazln
53