Idea katalog - 04.03.2019 - 17.03.2019 - strana 28 - VIŠE NE VAŽI *

Idea katalog - 04.03.2019 - 17.03.2019 - strana 28 - VIŠE NE VAŽI *

1 ... 28 ... 37
Idea katalog - 04.03.2019 - 17.03.2019 - Proizvodi na akciji - galete, Allos, pirinač. Stranica 28.
1 ... 28 ... 37

Prelistajte ovaj Idea katalog koji važi od 04.03.2019 do 17.03.2019 da biste videli najnovije ponude. Na 36 stranica trenutne nedeljne akcije, pronaći ćete najbolju robu iz kategorije Marketi i supermarketi.! Ako želite da uštedite prilikom sledećeg odlaska u kupovinu u prodavnicu Idea, ne zaboravite da pogledate ceo katalog od strane 1 do strane 36. Ako želite da kupujete pametno i uštedite prilikom Vašeg sledećeg odlaska u kupovinu u prodavnicu Idea, ne propustite najnoviji nedeljni katalog koji je pun neverovatnih cena i sjajnih popusta. Posećujte Moj Katalog svaki dan da ne biste propustiti sjajne promocije koje nude Vaši omiljeni prodavci.

* Ponuda važi samo u prodavnicama navedenim u ovom katalogu

Proizvodi u ovom katalogu

 
 
SVE BOJE PIRINČA Kada se susretnemo sa raznim vrstama pirinča, možemo se naci u dilemi za koju od njih se odluati i često se dešava da na kraju ipak odaberemo ono što najčešće koristimo. Umesto toga, predlažemo vam da probate drugačije vrste pirinča i da ha taj način obroke učinite i zanimljivijim i nutritivno bogatijim. Razlike prema načinu obrade Jedna od najvažnijih stavki za izbor vrste pirinča jeste postupak obrade. Zrno pirinča se sastoji od nekoliko slojeva: od spoljnjeg i unutrašnjeg omotača, aleuronskog sloja, endosperma i klice. Kada se odstrani spoljni omotač ostaje zrno koje nazivamo integralnim pirinčem i koje zadržava sve nutrijente kojih je najviše upravo u omotaču, ale uronskom sloju i u klici. Daljom preradom uklanja se omotač, deo aleuronskog sloja, ve ći deo klice i tako nastaje beli pirinač. Još jedan korak dalje predstavlja poliranje zrna skidaju ostaci aleuronskog sloja i tu vrstu pirinča prepoznajemo kao polirani ili glazirani pirinač. Ova vrsta pirinča sadrži mahom skrob, a od sastava skrobnih zrnaca zavise i pri čemu se karakteristike prilikom kuvanja pirinča. Omotač, aleuronski sloj i klica sadrže najveći deo masti koje se mogu naći u zrnu pirinča i predstavljaju izvor vitamina E i drugih nutrijenata rastvorljivih u mastima. Medutim, upravo ove masti u pirinču skraćuju njegov rok trajanja i je dan od najvažnijih razloga zbog kojih se u industriji najviše proizvodi beli pirinač je upravo mnogo duži rok trajanja. Još jedna vrsta pirinča se može naći na policama, a to je ,parboiled" pirinač koji se dobija posebnim postupkom natapanja i izlaganja zrna pari pre nego što je oljušteno. Ovaj postupak omogućava da jedan deo vitamina prede u endosperm, što ga čini nutritivno bogatijim od belog pirinča, ali manje bogatim od integralnog. Zatim se zrno suši i ljušti, a ovaj način obrade parboiled" pirinča donekle menja i strukturu skroba, što utiče da kasnije kuvan pirinač bude manje lepljiv. AMARANTH GALETE Više vrsta 100g BIORG BIORG los HARANTH Allo AMARANTH Allos Fines galettes Salettes Seram-Knacke MALS MAIS WAFFELN AFFELIN RIZ RIZ GESAME BJORG GALETE RN3 više vrsta kom VEC OD Gideng PONUDA VAŽI DO 17.03 PBIO BIORG PONUDA VAŽI DO 17.03 310 Gaete Mas 28999 19929 din BIO din 28 329.99din KOATEAS

Idea katalozi

Najpopularniji katalozi