Idea katalog - 17.12.2018-13.01.2019 - strana 10 - VIŠE NE VAŽI *

Idea katalog - 17.12.2018-13.01.2019 - strana 10 - VIŠE NE VAŽI *

1 ... 10 ... 37
Idea katalog - 17.12.2018 - 13.01.2019 - Proizvodi na akciji - voda, Fa. Stranica 10.
1 ... 10 ... 37

Prelistajte ovaj Idea katalog koji važi od 17.12.2018 do 13.01.2019 da biste videli najnovije ponude. Na 36 stranica trenutne nedeljne akcije, pronaći ćete najbolju robu iz kategorije Marketi i supermarketi.! Ako želite da uštedite prilikom sledećeg odlaska u kupovinu u prodavnicu Idea, ne zaboravite da pogledate ceo katalog od strane 1 do strane 36. Ako želite da kupujete pametno i uštedite prilikom Vašeg sledećeg odlaska u kupovinu u prodavnicu Idea, ne propustite najnoviji nedeljni katalog koji je pun neverovatnih cena i sjajnih popusta. Posećujte Moj Katalog svaki dan da ne biste propustiti sjajne promocije koje nude Vaši omiljeni prodavci.

* Ponuda važi samo u prodavnicama navedenim u ovom katalogu

Proizvodi u ovom katalogu

 
 
HRANA ZA DUHI TELO METABOLICKA MOC SVESNOSTI Svesnost kao Fa prazničnom Svesnost je prisustvo. To je naša spo- sobnost da budemo budni za ono što se upravo dešava, odnosno naš kapacitet kojim možemo da iskusimo šta se dešava u životu u ovom momentu. Svesnost je važna u svim segmentima života, pa i u ishrani. U svakodnevnom životu, često su nam misli svugde, osim tu gde se trenut- no nalazimo. Verovatno ste imali isku- stvo da ste pojeli pristojnu porciju hrane ne obračajući pažnju i nakon što ste za- vršili sa jelom imali osećaj kako stomak jeste pun, ali usta hoće još. Da li ste se ikada zapitali zašto se vaše telo ponaša tako čudno, šaljući vam potpuno oprečne poruke? Tokom jela mozak mora da iskusi ukus i aromu hrane kako bi mogao pravilno da proceni obrok koji ste upravo pojeli i ka- tališe maksimalnu digestivnu snagu za njegovo varenje. Taj proces počinje i pre nego što se hrana unese, a poznat je kao cefalička faza varenja, kada čula bivaju stimulisana mirisom i izgledom hrane, a što nam je poznato kao ,,ide mi voda na usta" kada vidimo neko omiljeno jelo. Dalje, tokom jela, zahvaljujući ukusu, mi risu, teksturi hrane naš mozak dobija sve potrebne informacije kakve pripreme treba da obaviu digestivnom traktu kako bi hrana mogla dobro da se svari. Kada jedemo suviše brzo, ili ne obraćamo pažnju na to što jedemo, mozak ne regi struje potrebne senzacije miris, ukus aromu niti zadovoljstvo. Kao da se ništa nije ni dogodilo, kao da smo i dalje gladni. Potpuno je logično da tada posežemo za još hrane, pa je često posledica prejeda- nja zapravo samo nedostatak svesnosti tokom jela. Drugim rečima: što je manje svesnosti sa kojom sedamo za sto, više će nam hrane biti potrebno. Budimo iskreni, saveti o ishrani pre praznika nisu previše popularni.U to vreme jasno nam je gde su zamke, što još uvek ne znači da u njih nećemo upasti. Kada praznici prođu, budi se osećaj krivice i sledi samooptuživanje kako smo mogli drugačije. A uopšte ne mora da bude tako, ako naučimo kako da budemo potpuno svesni dok jedemo. PRISUSTVOZAPRAZNIČNOM TRPEZOM lako je svesnost tokom jela uvek poželjna, za prazničnom trpezom je posebno važna jer postaje najbolji saveznik da ne preteramo sa uno- som hrane. Sledi nekoliko smernica koje će vam pomoći da budete sasvim prisutni tokom obroka. Jedite polako i potrudite se da što bolje osetite ukus hrane. Dobro sažvakan zalogaj lakše če se svariti. Osim toga, potrebno je oko 20 minuta da mozak registruje sitost, pa cete za isto vreme pojesti manje hrane ako jedete sporije. Napravite razliku između prave gladi i želje za jelom kada niste gladni. Ovo je posebno važnou trenucima kada vam ruka posegne za IDEA ORGANIC

Idea katalozi

Najpopularniji katalozi