Idea katalog - 17.12.2018-13.01.2019 - strana 8 - VIŠE NE VAŽI *

Idea katalog - 17.12.2018-13.01.2019 - strana 8 - VIŠE NE VAŽI *

1 ... 8 ... 37
Idea katalog - 17.12.2018 - 13.01.2019 - Proizvodi na akciji - belo vino, limun. Stranica 8.
1 ... 8 ... 37

Prelistajte ovaj Idea katalog koji važi od 17.12.2018 do 13.01.2019 da biste videli najnovije ponude. Na 36 stranica trenutne nedeljne akcije, pronaći ćete najbolju robu iz kategorije Marketi i supermarketi.! Ako želite da uštedite prilikom sledećeg odlaska u kupovinu u prodavnicu Idea, ne zaboravite da pogledate ceo katalog od strane 1 do strane 36. Ako želite da kupujete pametno i uštedite prilikom Vašeg sledećeg odlaska u kupovinu u prodavnicu Idea, ne propustite najnoviji nedeljni katalog koji je pun neverovatnih cena i sjajnih popusta. Posećujte Moj Katalog svaki dan da ne biste propustiti sjajne promocije koje nude Vaši omiljeni prodavci.

* Ponuda važi samo u prodavnicama navedenim u ovom katalogu

Proizvodi u ovom katalogu

 
 
NASE STRUČNO OSOBLJE KAKAV JE POSTUPAK DOBIJANJA VINA IKOJAJERAZLIKAU PROIZVOONJI BELOGI CRNOG VINA! MERP STMAS PTAJE NAS, TU SMO ZBOG VAS Sorte vinove loze se prema upotrebnoj vrednosti mogu podeliti na vinske i stone. Postoje vinske sorte koje se koriste za bela vina i sorte za cma vina, pri čemu vina koja se dobijaju mogu biti visoko kvalitetna, kvalitetna ili obična stona vina Proizvadnia belih vina Belo vino se proizvodi po pravilu od belih sorata grožđa. Međutim, ono se može dobiti i od crnih pod uslovom da se muljanje podesi tako da se pokožica ne cepa i da se sa presovanjem kljuka prestane kada počne da otiče obojena šira. Ostatak obojene šire u kljuku koristi se za spravljanje crnog vina. Za dobijanje belog vina šira se odmah odvaja od komine i bez nje previre. Postupak dobijanja belog vina počinje sa operacijom muljanja grožda koje podrazumeva gnječenje bobica. Zatim slede dve faze u dobijanju šire: ocedivanje pod slabim pritiskom i cedenje pod jakim kako bi se ostacišire što više izvukli iz ocedenog kljuka. Ono što ostaje nakon cede- nja i odvajanja šire je komina. Od nje se daljom preradom i destilacijom dobija rakija komovica, semenke iz grožda se mogu koristiti za ekstaho- vanje ulja, a ostatak za dobijanje organskih dubriva. Slede sulfitiranje, prečišćavanje i fermentacija šire. Kvalitet dobijenog vina može se kontrolisati adekvatnim izborom parametara kao što su temperatura, kiseonik, a takode i sadržaj šećera u širi odreduje kvalitet. Sladana Markovi dipling org.hemijske tehnologije i polimernog inženjerstva Svetogorska 22 Proizvodnja crnih vina Sastoji se u previranju šire zajedno sa kominom. Ovaj način vre- nja uslovljava i osnovne karakteristike crnog vina -njegovu crvenu boju i znatno veći sadržaj tanina nego kod belih vina. Postupak podrazumeva muljanje grožda, pripremu kljuka za fer- mentaciju, a nakon toga i fermentaciju. U proizvodnji cmih vina šira fermentira u kontaktu sa čvrstim delovima kljuka pri čemu dolazi do ekstrakcije bojenih, taninskih, mineralnih i drugih mate- rija iz čvrstih delova. Nakon bumog vrenja koje traje 5-8 dana vrši se otakanje vina sa komine, a zatimi cedenje komine. Nega i čuvanje vina podrazumeva niz postupaka kao što su do- punjavanje sudova, pretakanje i kupažiranje vina, stabilizacija i KUVANO VINO ZA VEĆE DRUSTVO:) kesica cimeta 10g 15 karanfilica 2cm dumbira iseckanog na listiće. Staviti sve sastojke u vino, zagrejati na 70°c i ostaviti da odstoji 15-20 minuta. 2.5l crnog vina 250 ml vode 1 limun isečena na kolutove pomorandža isečena na kolutove Uživajte u aromatičnom ukusu! starenje vina. Poslednja faza je pakovanje u pripremljene boce, 2 mandarine zapušavanje boca i ukrašavanje ambalaže kako bi se dobio što bolji, konkurentniji i prepoznatljiviji proizvod za tržište. 350g smedeg šećera IDEA ORGANIC HRIST.

Idea katalozi

Najpopularniji katalozi