Sveti Valentin - katalozi i akcije

Aktuelni katalozi

thumbnail - {store} katalog
12.02.-03.03.2024
Katalog Trnava Promet
Važeći u svim Trnava Promet marketima.
thumbnail - {store} katalog
01.02.-29.02.2024
Katalog Metalac Market
Važeći u svim Metalac Market marketima.
thumbnail - {store} katalog
14.02.-27.02.2024
Katalog Leon Diskont
Važeći u svim Leon Diskont marketima.

Sveti Valentin - Prodavci

Sveti Valentin

Dan Svetog Valentina (poznatiji kao Dan Zaljubljenih u našoj zemlji) je praznik koji se proslavlja 14. februara. Iako je ovo prvenstveno katolički praznik, njega u današnje vreme proslavlja i jedan deo pravoslavnih vernika. Po legendi, Sveti Valentin je u istoriju ušao zbog toga što pogubljen jer je venčavao vojnike, što je tadašnji rimski car Klaudije II strogo zabranio, smatravši da su oženjeni muškarci loši vojnici. Iz zahvalnosti slepoj tamničarevoj ćerki koja je brinula o njemu dok je bio u tamnici, Valentin joj je poslao pismo napisano žutim šafranom kada su ga poveli na pogubljenje. Ovaj svetac je sa romantičnom ljubavlju prvi put povezan u četrnaestom veku u krugovima bliskim engleskom pesniku Džefriju Čoseru. Do petnaestog veka je postalo popularno da se zaljubljenost iskazuje poklanjanjem slatkiša, cveća i čestitki.

U našoj zemlji, Dan Zaljubljenih je počeo da se slavi od pre nekoliko godina. Iako Sveti Valentin postoji i u pravoslavlju, po pravoslavnom kalendaru on se pada 12. avgusta, međutim on se ipak obeležava po datumu iz katoličkog kalendara. To izaziva česte polemike jer se 14. februara po pravoslavnom kalendaru obeležava Sveti Trifun, parznik vinogradara, pa je uvek pitanje Sveti Trifun ili Sveti Valentin? Zaljubljeni u našoj zemlji koji odluče da slave Svetog Valentina obično svojim partnerima kupuju poklone i šalju čestitke i poruke sa ljubavnim stihovima.

Ponuda za Dan Zaljubljenih

S obzirom da Dan Zaljubljenih postaje sve popularniji u našoj zemlji, trgovine kao što su Tempo, Roda, Lidl ili Tehnomanija su uvrstile poklone za Dan Zaljubljenih u svoju ponudu. U njihovim katalozima sa popustima možete pronaći sve ono što dolazi u obzir kao poklon voljenoj osobi: plišane igračke, srca, parfeme, slatkiše i još mnogo toga. Pored ovih, neke prodavnice nameštaja kao što su Jysk i IKEA su uvele specijalne ponude i popuste za Dan Zaljubljenih.

Kupovina za Dan Zaljubljenih

Ukoliko nemate vremena da obilazite prodavnice i poklon za Dan Zaljubljenih želite da izaberete iz udobnosti svog doma, sajt Mojkatalog.rs sadrži kataloge sa ponudama poklona za Dan Zaljubljenih svih popularnih trgovina. Ovi katalozi vam mogu biti od velike pomoći prilikom biranja poklona, naročito ako želite izbegnete nepotrebno obilaženje svih ovih prodavnica.

Najnoviji katalozi