Gomex katalog - 02.12.-15.12.2022 - VIŠE NE VAŽI - strana 4 *

thumbnail - Gomex katalog - 02.12.2022 - 15.12.2022 - Proizvodi na akciji - Grand, kolači, Dobro, Biser, maslac, desert, kore, šećer u prahu, kašika. Stranica 4.
4 / 33

* Važeći u svim Gomex marketima.

Prikaži sledeći

Proizvodi u ovom katalogu

 
SVETSKA KUHINJA Bugarska Garaš torta Garaš je klasična čokoladna torta, koju možete pronaći u većini supermarketa, pekara, kafića i poslastičarnica širom Bugarske. To je bogat desert u kom ćete uživati. Daleke 1885. godine, mladi austrougarski poslastičar Kosta Garaš nastanio se u priobalju Ruse, na obali Dunava. Ubrzo nakon toga, počeo je da radi u lokalnom Grand hotelu, koji je svakodnevno privlačio I goste iz visokog društva. Sa raskošnim nameštajem, draperijama i srebrnim priborom uvezenim direktno iz Beča, hotel je brzo postao slavan, a poslastičar Kosta Garaš je morao da smisli izuzetan meni za besprekoran ukus svojih gostiju. Formulisao je recept za slojevit kolač sa bogatim ukusom čokolade, upotpunjen orašastim plodovima i kremastim ganašom, dajući mu ime po sebi. Početkom 20. veka, Kosta Garaš se preselio u Sofiju, gde je radio u prefinjenoj kuhinji drugog velikog hotela. Ova torta je smatrana pravim simbolom elegancije, klase i plemenitog ukusa po umereno pristupačnoj ceni. Dugo nakon smrti Koste Garaša, prvi zabeleženi recept za tortu Garaš objavljen je u bugarskom kuvaru iz 1936. > Recept: Sastojci: Za kore: 7 belanaca, 250g šećera u prahu, 250g mlevenih oraha; Za fil: 7 žumanaca, 250g šećera u prahu, 250g maslaca, 50g mleka u prahu, 4 kašike kakaoa, 2 kesice vanil šećera; Za glazuru: 200g čokolade, mleveni orasi za posipanje 4 GOMEX PORODIČNI MAGAZIN AKO UZMEŠ 2 KOM BISER MASLACA DOBIJAŠ ZVONO ZA MASLAC GRATIS! Maslac Biser 125g Mlekoprodukt BISER 72221 maslac Priprema: Mikserom umutite belanca tako da dobijete čvrst sneg. Postepeno, uz neprestano mućenje, sipajte šećer u prahu. Sad dodajte orahe, mešajući lagano drvenom kašikom. Podelite smesu na 4 jednaka dela, od kojih ćete ispeći kore. Dno posude za pečenje pokrijte papirom za pečenje. Pomoću kašike rasporedite prvi deo i pecite koru na umerenoj vatri sve dok ne dobije braonkastu boju. Ponovite postupak i sa preostala 3 dela smese... Kada su kore gotove, pripremite krem. AKO UZMEŠ as BCOO BISER Maslac Redovna cena: 289.99 Cena sa karticom 249⁹⁹ 1999.92 din/kg Kaalca Akcija važi ako se dva navedenal maslaca i zvono za maslac nadu na jednom fiskalnom računu. Zbog pozitivne zakonske regulative, zvono će biti prikazano sa 0.10RSD. Mikserom dobro umutite žumanca sa mekim maslacem, dodajte šećer u prahu i ponovo mutite, pa dodajte ostale sastojke. Kada je taj deo gotov, po prvoj kori rasporedite približno 1/4 krema. Redajte dok ne iskoristite sve kore, tako da na kraju bude krem, koga bi trebalo da ostane dovoljno i za spoljno premazivanje torte. Tortu stavite u frižider da se stegne, pa rastopite čokoladu na pari. Prelijte tortu, a zatim pospite orahe odozgo i sa strane. Ponovo stavite u frižider da se stegne.

Drugi katalozi Gomex

Najnoviji katalozi