Ruska salata
Na ovim prostorima, ruska salata se obično vezuje za prazničnu
trpezu. Međutim, pravi ljubitelji svakako neće sebi dopustiti da samo
jednom godišnje uživaju u ukusu koji ih privlači. Imajući u vidu
činjenicu da za pripremu nije potrebno gotovo nikakvo kulinarsko
umeće, ruska salata je nešto za šta će vam trebati samo malo
vremena i entuzijazma.
Čuvenu rusku salatu prvi
je pripremio Lucien Olivier,
ruski kuvar belgijskog
porekla, u restoranu
"Ermitaž" u Moskvi (1860.
godine). "Ermitaž" je bio
jedan od najboljih ruskih
restorana tog vremena.
U godinama gladi koje su
usledile nakon Oktobarske
revolucije i građanskog
rata, većina osnovnih
sastojaka iz recepta
zamenjena je pristupačnijim
i praktičnijim sastojcima,
te je izvorni recept do
današnjih dana ostao
nepoznanica.
Povrće za rusku salatu
450g Frikom
Pileće grudi
u omotu 375g
Topiko
АКО
UZMEŠ
Sastojci:
• 1 pakovanje
mešavine za
rusku salatu
Frikom
RUSKA
SALATA
Činija
za rusku salatu
GRATIS!
• 400g pilećih grudi
(ili sitno seckanog
belog mesa)
3 tvrdo kuvana
jajeta
• 4 veća kisela
krastavca
neto masa 453129.99 **139.99
*269.99 **299.99
US Sr
• 300g majoneza
•1 kašičica senfa
• so i biber
po ukusu
11999 21999
LOVALTY
Akcija važi ako su sva tri artikla
i činija na istom fiskalnom računu.
Poklon činija će biti prikazana sa 0.10RSD.
266.64 din/kg
586.64 din/kg
Priprema:
Skuvajte jaja i ostavite ih da se dobro ohlade.
Pripremite mešano povrće za rusku salatu
prema uputstvu sa kesice. Kada je povrće
skuvano, ocedite ga i isperite hladnom vodom.
Sada je vreme da jaja, krastavce i prsa iseckate
na ujednačene kockice. Pažljivo sjedinite
sve navedene sastojke i promešajte laganim
pokretima da ne biste izgnječili kockice povrća.
Dodajte majonez i senf, a zatim i so i biber po
želji. Na kraju, dobijenu masu promešajte još
jednom. Prijatno!
GOMEX PORODIČNI MAGAZIN 9
KUVANJE ZA POČETNIKE
GRUDI