Đulbastije od junećeg mesa
Sastojci za đulbastije:
• 600g mlevene junetine
• 400g krompira
3 manje glavice luka
• 2 čena belog luka
• 1 jaje
•2 kašike brašna
• so, biber
• mešavina začina
• ulje za prženje
Sastojci za bešamel:
• malo putera
• 2-3 kašike brašna
• 500ml mleka
• 200ml pavlake za kuvanje
• tvrdi sir, so, biber
Luk sitno iseckajte, krompir
narendajte na krupnijoj strani
trenice, a beli luk na sitnijoj.
Dodajte mlevenom mesu.
Ulupajte jaje i dodajte u smesu.
Dospite 2 kašike brašna, so,
biber i mešavinu začina. Sve fino
izmešajte da se masa ujednači.
Oblikujte đulbastije kao
pljeskavice i pržite ih u dobro
zagrejanom ulju. Nije cilj da
se potpuno isprže, nego samo
da uhvate finu koricu sa obe
strane. Izvadite iz ulja i složite
jednu do druge u vatrostalnu
posudu ili pleh! U ulje u kom se
pržilo meso dodajte komadić
putera. Stavite 2-3 pune kašike
brašna i mešajte da se ne
stvore grudvice. Sipajte mleko,
mešajući sve vreme. Dodajte i
pavlaku za kuvanje, so i biber
po želji. U gotov bešamel
dodajte i malo sira (kačkavalj,
parmezan, gauda, ementaler.
po želji). Prelijte đulbastije
bešamelom, pokrijte folijom
i pecite tridesetak minuta na
220°C. Skinite foliju i pecite još
petnaestak minuta.
POLIMARK
Ljubav na
pvi zaioyuj
POLIMARK
KREM ZA
KUVANJE
POLIMARK
ŠLAG KREM
NEUTRALNI
ZASLADEN
KREMASTI
LAK ZA PRIPREMU
NA BAZI
INIH MASTI
KREMAST I
LAK ZA PRIPREMU
POLIMARK
KREM ZA
KUVANJE
POLIMARK
ŠLAG KREM
SEUTRALN
EASLADEN
KREMAST
LAK ZA PRIPREMU
KREMAST I
LAK ZA PRIPREMU
GOMEX PORODIČNI MAGAZIN 7