Pangasius
komadi u foliji
Sastojci: pangasius file - 1.5 kg. maslinovo ulje. limunov sok.
so. mešavina začina. sveže mediteransko bilje (origano, peršun.
majčina dušica ili drugi).
Zagrejte pečnicu na 200 stepeni. Isperite file hladnom vodom
i obrišite ga papirim ubrusima. Unutrašnjost tepsije prekrijte
alu-folijom, na koju ćete staviti nekoliko kriški limuna i grančica
svežeg bilja, poput majčine dušice, peršuna ili origana.
Isecite filete na komade širine nekoliko centimetara, koristeći
oštar nož. Posipajte so, papriku i vegetu preko komada ribe, a
zatim pospite maslinovim uljem. Poredajte po tepsiji i prekrijte
dodatnim kriškama limuna i svežeg bilja. Savijte rubove alu-
folije kako biste napravili improvizovanu posudu za pečenje
(čamac ili omotnicu) da bi se zadržali sokovi tokom pečenja.
Pecite oko 20 minuta bez okretanja komada ribe.
Poslužite uz priloge od povrča, pire krompira ili pirinča.
sve više koristi i prodaje. Do
marketa stiže u zamrznutom
obliku, potpuno očiščen, što je
domaćicama dovoljan raziog
da ga više vole, jer proces
čiščenja svakako ume da bude
neprijatan i dosadan.
Prvi korak je odmrzavanje
proizvoda. Po pravilu, sve
bi trebalo da ide prirodno.
Dakle, nema tople vode, pa
čak ni mikrotalasne pećnice.
Savetujemo vam da ribu
jednostavno stavite u duboku
posudu odgovarajuće veličine
i ostavite je na kuhinjskom
stolu. Sve će se dogoditi samo
od sebe. Potom isperite pulpu
pod hladnom tekućom vodom i
obrišite je papirnim ubrusima.
Pangasius je pogodan za
najrazličitije recepte, a po
mišljenju majstora kuhinje,
najbolje ga je pržiti i peći. Ova
riba nije dobra opcija za roštilj,
jer su njeni fileti prilično tanki i
lako se lepe za rešetku.
Pangasius fileti rinfuz
Principal duo
Vegeta 250g
Podravka
VEGETA
Dedatak je
399.99
139.99
29999
10999
Cena za kg
439.96 din/kg
GOMEX PORODIČNI MAGAZIN 7