Gomex katalog - 07.05.-20.05.2021 - VIŠE NE VAŽI - strana 8 *

thumbnail - Gomex katalog - 07.05.2021 - 20.05.2021 - Proizvodi na akciji - paprika, paradajz, crni luk, Dobro, sočivo, kim, nana, peršun, list lovora, maslinovo ulje. Stranica 8.
8 / 33

* Važeći u svim Gomex marketima.

Prikaži sledeći

Proizvodi u ovom katalogu

 
Sočivo u rerni Sočivo (ili leća) poreklom je sa Bliskog istoka i koristi se za ljudsku ishranu još od doba neolita. Između ostalog, radi se o jednoj od najranije pripitomljenih vrsta. Ova mahunarka spada u najzdravije namirnice u svakodnevnoj ishrani. Od svih mahunarki i orašastih plodova, sočivo je na trećem mestu po količini kvalitetnih biljnih proteina. Odličan je izbor za vegetarijance i vegane. Na našem tržištu se obično mogu naći cveno i zeleno sočivo. Odlično se kombinuje sa pirinčem ili ječmom, a osobama sa osetljivim organima za varenje se preporučuje pasirano sočivo kuvano sa začinima kao što su nana, majoran, lovor, kari i kim. Mahunarke bi trebalo da budu zastupljene u ishrani bar 2-3 puta nedeljno. Šolja kuvanog sočiva ima oko 230 kalorija, a ipak daje osećaj sitosti. Sadrži veliku količinu rastvorljivih vlakana, koja vezuju holesterol i pomažu da se on eliminiše iz organizma. Vezuju i ugljene hidrate usporavajući njihovo varenje, što doprinosi stabilizaciji nivoa šećera u krvi. E Sastojci: 5oog w sočiva, glavica > crnog luka, 4 čena U belog luka, 300g šargarepe, jedna paprika (crvena ili zelena), 1 paradajz, 4 kašike ulja, svež peršun, kašika brašna, kašičica aleve paprike, so i biber po ukusu Maslinovo ulje Corpeza 11 extra virgin Krupno sočivo 500g Unac BB BB BB BR LOVALTY Cena sa BB Söčivo BB Kasicom Brojalicom 749.99 EXTRA VIRGIN OLIVE OIL 159.99 BB BB 5999 11999 BB BB Cena za l 239.98 din/kg Priprema: Sočivo operite i ocedite. U dubokoj šerpi, prelijte hladnom vodom (oko 1 litar)i stavite da provri. Sačekate 5 minuta, pa dodajte sitno isečenu polovinu glavice luka, šargarepu na kocke i papriku na lente. Kuvajte 15-20 minuta na nešto nižoj temperaturi dok ne bude polu- gotovo. U tiganju zagrejte ulje, dodajte iseckan crni luk i presečene čenove belog luka. Nakon minut, dodajte brašno, sipajte alevu papriku i kada se svi sastojci dobro izmešaju, lagano sipajte zapršku u sočivo. Na kraju dodajte sitno isečen oljušteni paradajz, kao i sve začine koje ste pripremili. Sočivo prebacite u posudu za pečenje i potom pecite na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Jelo dekorišite sitno isečenim peršunom. 8 GOMEX PORODIČNI MAGAZIN SVETSKA KUHINJA

Drugi katalozi Gomex

Najnoviji katalozi