Čokoladni mafini
sa lešnik kremom
Da bi vaša praznična
trpeza ove godine bila
jedinstvena i neodoljiva,
potrebno vam je
nekoliko sastojaka i malo
slobodnog vremena.
Pred vama je recept za kolač koji
se pravi jednostavno, u jednom
dahu!
Sastojci:
Dve manje šolje brašna, pola
kašičice soda bikarbone, tri
kašičice kakao praha, dve
kašičice praška za pecivo,
šolja šećera, 150g čokolade za
kuvanje, lešnik krem (okvirno
8 kašičica), šolja mleka, jedno
jaje, trećina šolje ulja, kašičica
ekstrakta vanile.
NOVO
Krem
Priprema:
Brašno, kakao, prašak za pecivo,
sodu bikarbonu i šećer umutite
da se sjedine. U drugoj posudi
umutite toplo mleko, sitno
iseckanu čokoladu da se istopi,
pa dodajte jaje, ulje, vanilu i sve
umešajte. Tečne sastojke dodajte
u brašno i mešajte dok ne dobijete
glatku masu. U posudu za mafine
naređajte korpice i sipajte po dve
kašike smese (oko 16 mafina) i
potom dodajte u svaku po pola
kašike lešnik krema (ili više, po
vašem izboru). Ostatak smese
U NASOJ
PONUDI
Milka
lešnik
600g
NEU
Milka
LOVALTY
Cena sa
Kasicom
Brojalicom
ravnomerno rasporedite preko
krema na svaki mafin. Na vrh
možete staviti rendanu čokoladu
ili komadiće čokolade ako vam
je ostalo. Pecite u prethodno
zagrejanoj rerni 20-25 minuta
na 200 stepeni.
699.99
39999
666.65 din/kg
GOMEX PORODIČNI MAGAZIN 9
KUVANJE ZA POČETNIKE