Gomex katalog - 16.04.-06.05.2021 - strana 6 - VIŠE NE VAŽI *

1 ... 6 ... 41
Gomex katalog - 16.04.2021 - 06.05.2021 - Proizvodi na akciji - ćevapi. Stranica 6.
1 ... 6 ... 41

Prelistajte ovaj Gomex katalog koji važi od 16.04.2021 do 06.05.2021 da biste videli najnovije ponude. Na 40 stranica trenutne nedeljne akcije, pronaći ćete najbolju robu iz kategorije Marketi i supermarketi.! Ako želite da uštedite prilikom sledećeg odlaska u kupovinu u prodavnicu Gomex, ne zaboravite da pogledate ceo katalog od strane 1 do strane 40. Ako želite da kupujete pametno i uštedite prilikom Vašeg sledećeg odlaska u kupovinu u prodavnicu Gomex, ne propustite najnoviji nedeljni katalog koji je pun neverovatnih cena i sjajnih popusta. Posećujte Moj Katalog svaki dan da ne biste propustiti sjajne promocije koje nude Vaši omiljeni prodavci.

* Važeći u svim Gomex marketima.
Prikaži sledeći

Proizvodi u ovom katalogu

 
 
Koliko vrsta ćevapa poznajete? Ćevapi se mogu smatrati brzom hranom, kao i kafanskim specijalitetom u kom se gospodski i sa merakom uživa. Na naše prostore su stigli tokom osvajanja Osmanlija, a u ponudi domaćih ugostitelja najpopularniji su leskovački, novopazarski, banjalučki, sarajevski i bugarski ćevap. U Srbiji se u spisima najpre nailazi na pominjanje „hajdučkog ćevapa" pod kojim se podrazumevao niz komada mesa naređanih na štapić od drveta i pečenih na otvorenom plamenu. U Bugarskoj je pripreman i šiš-kebab od svinjskog vrata, iako originalni kebabi nisu upotrebljavali svinjetinu, jer su nastali na teritoriji Islama. Danas se popularni ćevapi prave od specijalnog roštilj mesa i slu ili somunu, uglavnom sa crnim lukom kao omiljenim prilogom. Leskovački ćevapi su malo duži od ostalih i često su zaljućeni čuvenom „leskovačkom gruvanom paprikom", ali prava draž leskovačkih ćevapčića je u posebnom roštilj mesu spremanom po receptu koji se ljubomorno čuva u tajnosti. orijentalnih kuhinja, a „kebab" znači meso iseckano Leskovac je grad roštilja i to nije na sitne komadiće. Po jednoj teoriji, to jelo je slučajno. Leskovčani meso za ćevape spremaju isključivo od telećeg mesa, od delova oko plećke, vrata i trbuha. ese u lepinji Reč „ćevap" potiče od kebaba koji je specijalitet nastalo u Libanu, dok ga je po drugoj izmislio srednjovekovni iranski vojnik koji je na svom maču ispekao mesou pauzi između dve bitke... 6 GOMEX PORODIČNI MAGAZIN BALKANSKA KUHINJA

Gomex katalozi

Najpopularniji katalozi