Fadž brauni sa
kokosovim uljem
Kokosova palma je
biljka koja nam služi za
ishranu, pravljenje odeće
i građevinskog materijala,
kao i sirovina za mnoge
proizvode savremene
ndustrije...
Postojbina ove biljke ne može se
utvrditi sa sigurnošću. Legenda
kaže da je ponikla na tlu Polinezije
iz semena u koje se pretvorila neostvarena
ljubav lepe poglavičine kćeri po imenu Hina i
siromašnog, neuglednog mladića Ala. Ne mogavši
da živi bez voljene, mladić je umro, a iz njegovog
groba koji je Hina natapala suzama izniklo je
neobično drvo - tanko, vitko i toliko visoko da je
nadmašilo okolno rastinje. Krunom je dodirivalo
nebo uzdižući ljubav u večne, božanske visine.
Da bi Hina mogla da ga gleda, orah je dobio Alov
lik. Može da ga vidi svako ko oljušti kokos, kažu
Polinežani. Na čvrstoj opni postoje tri tanja dela
koja mogu da se probiju. To su oči i usta mladog
Ala. Na ovu legendu nadovezuje se i druga,
urezana na jednoj kamenoj ploči nađenoj na
Filipinima. Po njoj, kokosova palma je nebesko
drvo nastalo od zvezde, na šta svojim oblikom i
podseća.
BISER
Organsko
kokosovo ulje
Beyond 310ml
extra devičansko
Pavlaka
Raiseld ua
20% mm
20%mm
Biser 380g
Mlekoprodukt
Cena sa
LOVALTY
Cena sa
LOVALTY
dan Deyond Orgent
Kasicom Brojalicom
Kasicom Brojalicom
739.99
Kisela
Paulaka
KOKOSOVO
ULJE
Ekstra virgin
109.99
a min. 20% mm
59999
6666
1935.45 din/kg
263.13 din/kg
Sastojci:
4 jajeta, prstohvat soli, 200g
kisele pavlake, 260g belog šećera,
140g kokosovog ulja, 260g crne
čokolade, 125 belog brašna ili
brašna od leblebija
Priprema: Čokoladu rastopite na pari zajedno sa kokosovim
uljem. Umutite belanca sa prstohvatom soli. Pomešajte
kiselu pavlaku sa žumancima i šećerom, dobro umutite,
pa zatim lagano dodajte smesu od čokolade. Nakon toga,
dodajte i brašno. Na samom kraju, dodajte belanca iz 2-3
puta i uz pomoć spatule pažljivo promešajte. Pecite oko 50
minuta u prethodno ugrejanoj rerni, na 170 stepeni.
8 GOMEX PORODIČNI MAGAZIN
SVETSKA KUHINJA