Gomex katalog - 02.04.-15.04.2021 - VIŠE NE VAŽI - strana 6 *

thumbnail - Gomex katalog - 02.04.2021 - 15.04.2021 - Proizvodi na akciji - pljeskavice, ćevap, pivo svetle, Pale Ale, pivo, nektar, kobasica, kvasac. Stranica 6.
6 / 33

* Važeći u svim Gomex marketima.

Prikaži sledeći

Proizvodi u ovom katalogu

 
Pre roštilja potopi meso u pivski nektar Sa prolećem polako stiže i sezona roštilja. Po pravilu, roštilj okuplja porodicu i prijatelje, a da uživanje bude upotpunjeno, saznajte kako odabrati odgovarajuće pivo uz meso koje spremate. Opšte je pravilo da lagana hrana ide uz svetlo pivo, dok jakoj hrani više odgovaraju tamnija, nešto jača piva. Potrebno je prvo ispiti gutljaj piva, zatim uzeti zalogaj hrane i zaliti ga novim gutljajem. Tad nastaje idealan spoj različitih ukusa hrane i piva gde se oni međusobno upotpunjuju stvarajući idealnu kombinaciju za sva čula. Suština uparivanja piva i hrane je da nijedan ukus ne nadvlada drugi. Ipak, pri degustaciji treba znati i nekoliko važnih stvari da bi se sačuvala harmonija ukusa... Ovog puta donosimo kratak vodič koji će vam biti od pomoći da na najbolji način ukombinujete roštiljsko meso i odgovarajuće pivo. Svinjetina - pljeskavice, ćevapi i kobasice Ako poredimo belo meso sa svinjetinom (kobasicama i jelima od mlevenog mesa), primetićemo da belo meso Druga najrasprostranjenija vrsta piva u svetu (kod nas manje zastupljena) je "Ale" (ejl) pivo, odnosno pivo gornjeg vrenja. Za njegovu pripremu se koristi poseban kvasac koji na kraju vrenja ne padne na dno posude, već ispliva na površinu. Iz tog razloga, ova piva nazivamo pivima gornjeg vrenja. Tu spadaju Stout, Porter, Pale Ale, Indian Pale Ale (IPA), Irish Ale... ne poseduje kompleksan i interesantan ukus. Razlika u ukusu se prvenstveno javlja zbog toga što belo meso ne sadrži masti, dok svinjetina ili ćevapi spadaju u masna mesa. Ukus mesa kreiraju masti, te moramo izabrati pivski stil koji će komplementarno uticati na 6 GOMEX PORODIČNI MAGAZIN UNAPRE DI RECEPT

Drugi katalozi Gomex

Najnoviji katalozi