Cvetovi od kulena
Dekoracija slane
trpeze datira još iz
antičkog doba. Pomalo
je zapostavljena u
mračnom srednjem veku,
mada je dvorska trpeza
uvek morala da bude
bogato dekorisana. U
novije vreme boje igraju
značajnu ulogu na trpezi,
skoro ujednačenu sa
ukusima i mirisima.
Sastojci:
20 šnitova kulena,
4 jajeta, 1 kašika
naseckanog peršuna,
so, vegeta,
šareni biber,
2 kašike maslinovog ulja
Recept za slane mafine sa kulenom nastao je relativno skoro,
ali se kod naših domaćica „odomaćio" za veoma kratko vreme.
Ubraja se u provereno dobre, a toliko je jednostavan da ih može
pripremiti baš svako. U ovom broju vam predstavljamo cvetove
od kulena, koji se prave od sastojaka koje uvek imate pri ruci,
tako da nije potrebno ogromno kulinarsko iskustvo da biste se
upustili u ovu gastro avanturu. Gotov obrok predstavlja čudesan
spoj intenzivnih ukusa, a pritom je neverovatno dekorativan.
Maslinovo ulje
Corpeza 11
extra virgin
Kulen
300g
LOVALTY
Cena sa
EXTRA VIRGIN
OLIVE ÖIL
Kasicom
Brojalicom
319.99
699.99
25999
59999
LOVALTY
Cena sa
Kasicom
866.63 din/kg
Brojalicom
Cena za I
Priprema:
Ulje rasporedite u 4 kalupa za mafine i dobro
ih premažite. Svaki kalup obložite sa po 4 šnita
kulena u obliku cveta. U sredinu svakog kalupa
izlijte jaje, pa ga lagano posolite. Pre pečenja,
jaja možete posuti i sa malo naribanog tvrdog
ovčijeg sira. Pecite 20-ak minuta u pećnici
prethodno zagrejanoj na 180 stepeni. Oštrim
tanjim nožem prodite između kalupa i kulena,
pa pažljivo izvadite.
Jelo poslužite posuto grubo mlevenim šarenim
biberom i naseckanim peršunom.
GOMEX PORODIČNI MAGAZIN 9
KUVANJE ZA POČETNIKE
4 KULER