Kessadog
(meksički hotdog)
Tortilja je polazišna tačka za mnoge
recepte u Meksiku. Čak i hotdog
postoji u varijanti sa tortiljom umesto
testa. Viršle umotane u tortilju veoma
su popularna brza hrana koja se u
ovoj centralnoameričkoj zemlji može
kupiti na svakom koraku.
( Hotdog u meksičkoj varijanti
neki nazivaju "kessadog". U
pitanju je ukusna grickalica
za koju Meksikanci kažu da
I je toliko dobra da stvara
zavisnost. Ova vrsta hrane
Viršla Frankfurter
200g
GRANIČAR
GRANIČAR
FRANKFURTER
poznata je i po tome što se
* često prodaje na tribinama
tokom sportskih takmičenja.
Ulični prodavci u Los Anđelesu
takođe poslužuju "Downtown
U Dog" ili "LA Street Dog"-
E meksički hotdog, ali nešto
w drukčije recepture. Ovaj hotdog
prekriven je slaninom, lukom i
paprikom, a uobičajeni prelivi
su senf, kečap i majonez. U
Los Anđelesu, ulični prodavci
ih obično nude u vreme
129.99
9999
LOVALTY
Cena sa
Kasicom
499.95 din/kg
Brojalicom
zatvaranja noćnih klubova i
barova..
Tortilla
Medeana
Tortilja
Mexicana
20cm 8/1 320g
Sastojci (za 4 osobe):
• 8 tortilja
• 4 viršle
• 100g Čedar sira,
Umak (sitno seckano):
199.99
17999
8PES
•4 kašike sira
PSENIČNA TORTILJA - WHEAT TORTILLA
562.47 din/kg
•4 kašike halapenjo paprike
•3-4 pera mladog luka
Priprema:
Zagrejte tiganj, a zatim stavite jednu od tortilja.
Narendajte čedar i pospite tortilju.
Odozgo dodajte i malo paprike halapenjo i malo
isečenog mladog luka. Stavite drugu tortilju.
Kada se donja strana zapeče, izvadite tortilje
iz tiganja. Okrenite i namažite ispečenu stranu
umakom od sira i halapenjo paprike. Stavite
jednu viršlu i uvijte u rolat. Napravite četiri ovakva
kesadoga. Zagrejte tiganj na ringli i zapecite
sa svih strana. Servirajte jelo posuto isečenim
mladim lukom.
8 GOMEX PORODIČNI MAGAZIN
SVETSKA KUHINJA