Kiseli kupus
sa kikirikijem
Sastojci: 2 veća crvena luka, 2 veće šargarepe, 2 šolje kiselog
kupusa (rezanog). 200g brokolija. kikiriki, mlevena ljuta papričica
i ulje
Iseckajte šargarepe, brokoli i luk. Luk dinstajte na ulju dok
ne porumeni, pa ubacite kiseli kupus i malo vode. Ubacite i
šargarepu i brokoli, te dinstajte dok voda ne ispari i povrće ne
omekša. Dodajte biber (i so ukoliko kupus nije dovoljno slan).
Možete ubaciti i zrna krupnijeg kuvanog pasulja. Sklonite sa
vatre, pospite kikirikijem, služite uz pirinač ili pire krompir.
slatka jela. Dodaje se prilikom
pravljenja ručkova, kolača, pita,
sladoleda... Maslac od kikirikija
dodaje se i u prelive za salate i
odlično se slaže sa krompirom,
šargarepom, avokadom, pa čak
i paradajzom.
Kikirikijem možemo obogatiti
vegetarijanska, ali i jela od
mesa. Od njega možemo
sami pripremiti maslac koji se
upotrebljava za zgušnjavanje
umaka i mariniranje mesa.
Umak od kikirikija odličan je
u kombinaciji sa piletinom,
svinjetinom i junetinom,
a jedno od najpoznatijih
jela sa kikirikijem potiče iz
jugoistočne Azije i nosi naziv
"Satay". U pitanju je čuvena
piletina u umaku od kikirikija.
Najjednostavnija primena
u kulinarstvu je da kikiriki
posipate kao dodatak mešanim
salatama, krem čorbama i
jelima od piletine i povrća.
Kiseli kupus (ribanac)
1kg Carska Bašta
Prženi kikiriki
500g In Sistem
KISELI KUPUS
in Anem..
rezani
Kikiriki
przeni
Stani
Peanuts
Cakaasta 129.99
269.99
10999
6
21999
Cena za kg
439.98 din/kg
GOMEX PORODIČNI MAGAZIN 7