Gomex katalog - 08.01.-21.01.2021 - VIŠE NE VAŽI - strana 9 *

thumbnail - Gomex katalog - 08.01.2021 - 21.01.2021 - Proizvodi na akciji - crveni luk, Dobro, gouda, Biser, mleko, kisela pavlaka, pavlaka, Vegeta, začini. Stranica 9.
9 / 33

* Važeći u svim Gomex marketima.

Prikaži sledeći

Proizvodi u ovom katalogu

 
Musaka sa sirom Musaka se tradicionalno priprema na Balkanu i Bliskom Istoku, a na zapadu se većinom smatra da je to izvorno grčko jelo. Grčka musaka pravi se od patlidžana, mlevenog ovčijeg mesa i paradajza, sa prelivom na bazi maslaca i brašna razređenog mlekom ili kiselom pavlakom. U srpskoj, bugarskoj, rumunskoj i bosanskoj kuhinji, musaka se uglavnom pravi sa krompirom umesto patlidžana i zaliva se umućenim jajima. Sir gauda Potrebni sastojci: Meso - 500g mlevenog Pavlaka 20%mm Biser 380g Mlekoprodukt 45%mm Vaša Mlekara mesa, 1 crveni luk (sitno iseckan), 1 kriška sitno seckanog belog luka, 1dl pasiranog paradajza, 1 šoljica začinske slatke paprika, vegeta, so i biber po ukusu, malo ulja za dinstanje i premaz posude Preliv - 2 jajeta, pavlaka (180g), 1 ravna kašika glatkog brašna, 3dl mleka, 100g narendanog gauda sira, so i vegeta Krompir - 1,2kg krompira narezanog na tanke kolutove, 1/2 dl ulja za krompir, vegeta, so i začini Cena sa po želji BISER Kisela PavlaKa 20% mm GAUDA Kisela Pavlaka ta min. 20% mm. 109.99 79.99 999 699 LOVALTY LOVALTY CENA ZA 100g Cena sa Kasicom Kasicom Brojalicom 263.13 din/kg Brojalicom 699.99 din/kg Priprema: Na malo ulja propržite luk, pa dodajte meso, so, vegetu i biber. Dinstajte dok ne ispari sva tečnost, a zatim dodajte začinsku papriku i pasirani paradajz. Kuvajte još minut- dva. Krompir oljuštite i izrežite na kolutove, dodajte ulje i dobro izmešajte. Za preliv umutite jaja, dodajte pavlaku i umešajte brašno. Sada dodajte mleko, sir i začine, te dobro sjedinite. Namažite vatrostalnu posudu, pa na dno poređajte jednu trećinu krompira. Na to stavite pola smese od mesa. Poredđajte drugu trećinu krompira, zatim ostatak mesa i na kraju ostatak krompira. Preliv dobro promešajte, pa sipajte preko pripremljene musake. Malo protresite, kako bi se preliv ravnomerno rasporedio i došao do dna posude. Prekrijte musaku alu- folijom i stavite u zagrejanu rernu. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Skinite alu-foliju i pecite još 15-20 minuta. Musaku isecite na velike kocke i poslužite sa salatom po izboru. GOMEX PORODIČNI MAGAZIN 9 KUVANJE ZA POČETNIKE

Drugi katalozi Gomex

Najnoviji katalozi