dm drogerie katalog - VIŠE NE VAŽI - strana 50 *

thumbnail - dm drogerie katalog - Proizvodi na akciji - instant supa, salata, dmBio, suvo grožđe, kvasac, paprika, leblebije, leblebija, cerealije, sočivo, kim, začini, beli luk, crni biber, mleveni biber, maslinovo ulje, urma, sok, napitak, činija, šerpa, tegla, kašika, kašičica. Stranica 50.
50 / 63

* Važeći u svim dm drogerie marketima.

Prikaži sledeći

Proizvodi u ovom katalogu

 
GOOD LIFE Supa od sočiva i šargarepe ZA 4 PORCIJE: Za supu: 1 veliki luk 650 g šargarepe 2 kašike maslinovog ulja • 2 kašičice mlevenog kima 2 kašičice mlevenog korijandera • ljuspice čilija. 150 ml belog vina 100 g sočiva, crvenog (npr. dmBio) 1 l kaše od povrća (npr. dmBio) so sveže mleveni bi- ber 1 kašika limunovog soka 1/2 šake korijandera; Za pesto: 1 šaka korijandera 1 čen belog luka 2 kašike peče- nih pistaća (jezgra) (npr. dmBio) 1 kašika limunovog soka. 75 ml maslinovog ulja so sveže mleveni biber. PRIPREMA: Luk i šargarepu oljuštite i isecite na sitne kocki- ce. U šerpi zagrejte maslinovo ulje, pa u njoj dinstajte šargare- pu i luk iseckane na kockice 5-6 minuta. Dodajte preko mleve- ni kim i korijander, po želji dodajte ljuspice čilija i deglazirajte belim vinom. Kratko propržite, dodajte sočivo i dolijte kašu od povrća. Ostavite da se krčka oko 30 minuta na laganoj vatri, pa izgnječite u pire prema željenoj konzistenciji. Začinite solju, bi- berom i limunovim sokom i držite na toplom na blagoj tempe- raturi. Za pesto operite korijander, osušite ga i grubo iseckajte (osim jedne grančice). Očistite čen belog luka, iseckajte ga i u blen- deru izmiksajte u kremasti pesto s korijanderom, pistaćima, li- munovim sokom i maslinovim uljem uz malo soli i bibera. Si- pajte supu u činije i prelijte pestom i listovima korijandera. Savet: Preostali pesto sipajte u teglu koja može da se zatvori i prelijte uljem. Čuva se u frižideru 1-2 nedelje. 50 Šarena salata od povrća rerne ZA 4 PORCIJE: 400 g hokaido bundeve 1 veliki luk, crveni 1 žuta paprika 1 crvena paprika 350 g salate od baby šargarepe 10 kašika ma- slinovog ulja 400 g leblebija iz tegle (npr. dmBio). 2 kašike zatara (za'atar, orijentalna mešavina začina) • 1 kašika limuno- vog soka 2 kašike jabukovog balzamiko sirćeta 2 kašike crve- nog vinskog sirćeta so crni biber, sveže mleveni 2 šake mlade blitve ili spanaća. 100 g fete 2 kašike seckane nane PRIPREMA: Zagrejte rernu na 220 °C. Bundevu operite, osuši- te, isecite na uske kriške i poprečno ih prepolovite. Luk oljuštite, prepolovite ga i isecite na kriške. Paprike operite, očistite i iseci- te na široke trake. Operite salatu od baby šargarepe, dobro oči- stite i iseckajte. Povrće stavite na pleh obložen papirom za peče- nje, pokapajte jednom kašikom ulja i posolite. Pecite u rerni 25- 30 minuta dok ne bude gotovo. Izvadite i ostavite da se ohladi u posudi. U međuvremenu, ocedite, isperite i osušite leblebije. Raširite na pleh obložen papirom za pečenje, pokapajte jednom kašikom ulja, posolite, začinite zatarom i pecite u rerni oko 25 minuta dok ne porumeni. Izvadite i ostavite da se ohladi. Umuti- te limunov sok i oba pripremljena sirćeta sa solju, biberom i pre- ostalim uljem pa začinite preliv po ukusu. Proberite, operite i osušite blitvu. Pečeno povrće naizmenično slažite sa 2/3 leblebi- ja i listovima blitve u velike tegle i prelijte ih dresingom. Preko izmrvite fetu, rasporedite preostale leblebije i poslužite salatu od povrća posutu nanom. Pica s korenastim povrćem ZA 4 PORCIJE: Za testo: 7 g suvog kvasca. 1 prstohvat šećera 425 g pšeničnog brašna tipa 550 i još šaka brašna za rad (npr. dmBio). 1 kašičica soli 4 kašike maslinovog ulja; . Za preliv: 2 grančice ruzmarina 6 grančica timijana . 6 kašika maslinovog ulja 2 čena belog luka 120 g krompira (npr. tri kriške) 1/2 slatkog krompira 50 g paškanata 200 g salate od baby šargarepe so sveže mleveni crni biber 1 šaka potočarke • 1 kašika limunovog soka 75 g fete. PRIPREMA: Kvasac pomešajte sa šećerom i 225 ml tople vode i ostavite da odstoji oko 10 minuta. U činiji pomešajte brašno i so, dodajte vodu od kvasca i ulje. Sve dobro izmešajte i umesite glat- ko testo. Po potrebi dodajte još malo brašna ili vode. Stavite testo u nauljenu činiju, pokrijte ga i ostavite da naraste na toplom me- stu oko jedan sat. Zagrejte rernu na 220 °C. Dva pleha obložite papirom za pečenje. Za preliv operite začinsko bilje, osušite ga, otkinite iglice i listove i grubo iseckajte. Pomešajte u činiji s dve kašike ulja. Oljuštite beli luk i usitnite ga kroz presu. Krompir, slat- ki krompir, paškanat i šargarepu dobro operite i očistite ako je po- trebno. Povrće osušite i, osim šargarepe, isecite na tanke kriške. Baby šargarepe ostavite cele ili ih prepolovite po dužini, u zavi- snosti od debljine. Testo podelite na dva dela, na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte ga u veličini pleha i stavite na pripre- mljen pleh. Premažite uljem od začinskog bilja i belog luka i po- solite, tako da ivica široka oko 1 cm ostane slobodna. Preko pospi- te kriške povrća i šargarepu pa začinite solju i biberom. Svaku picu prelijte jednom kašikom maslinovog ulja i pecite potom u rerni oko 15 minuta dok povrće ne porumeni. U međuvremenu proberite potočarke, očistite ih, operite i isecite na komade. Umu- tite limunov sok s preostalim uljem i začinite solju i biberom. U njega stavite potočarke. Pice pospite krešom pa preko toga izmr- vite fetu i začinite biberom. Mafini od šargarepe ZA 12 KOMADA: Za mafine: malo biljnog ulja i brašna za pleh 2 šargarepe 80 g suvog grožđa (npr. dmBio) 80 g pekan oraha 1 organska po- morandža 250 g integralnog brašna od spelte (npr. dmBio) 1 kašičica praška za pecivo 1 kašičica mlevenog cimeta (npr. dmBio) 1 prstohvat mlevenog muskatnog oraščića 1 prstohvat mlevenog karanfilića 150 g mekog putera 150 g smeđeg šećera 2 jaja 2 kašike ruma; Za glazuru: 100 g suvih urmi, bez koštica (npr. dmBio) • 250 g krem sira 125 g mekog putera. PRIPREMA: Zagrejte rernu na 180 °C. Kalupe pleha za mafine premažite uljem i pospite brašnom. Šargarepu oljuštite i sitno narendajte. Grubo iseckajte suvo grožđe i pekan orahe. Pomo- randžu operite, osušite, sitno narendajte koru i iscedite sok. Po- mešajte brašno s praškom za pecivo i začinima. Umutite puter sa šećerom dok ne postane kremast. Postepeno dodajte jaja i mešajte. Dodajte mešavinu brašna i umešajte sok od pomo- randže, koru, rum, šargarepu, suvo grožđe i pekan orahe. Sipaj- te testo u kalupe i pecite ga u rerni oko 25 minuta. Izvadite ma- fine iz rerne i ostavite ih da se ohlade. Za glazuru, u kuhinjskom aparatu za pripremu hrane lagano izgnječite urme s dve kašike vrele vode. Dodajte krem sir s puterom i mešajte dok ne post- ane kremast. Mafine premažite dobijenim kremom. ACTIVE BEAUTY 01/2023 REDAKCIJA I TEKST: Carolina Forstner. FOTOGRAFIJE: StockFood / Are Media. RECEPT: StockFood

Drugi katalozi dm drogerie

Najnoviji katalozi