GOOD LIFE
NARAVNO,
ARAVNO,
DANAS KUVAMO
Bilo da je u pitanju roštilj ili logorska vatra:
pravo je uživanje kada sami ispečemo hleb i povrće
na žaru i skuvamo supu.
za vatru su ide-
alne obale jezera i plaže. Međutim,
u bašti ili na terasi mnogo je prak-
tičnije. Jer što je jelovnik zahtevniji,
to više stvari morate da ponesete sa
sobom u prirodu. Iskusni ljubitelji
obedovanja napolju ne dozvoljavaju
da ih to odvrati, već rešetku za roštilj
drže u prtljažniku. Namirnice za naš
48
NAPOLJU
mali jelovnik mogu delimično da
se pripreme unapred (npr. za umak
sve osim patlidžana) i da se dovrše
na licu mesta, kada se vatra pretvori
u žar. Jedno je sigurno: kombinacija
tople letnje čorbe, začinjene vekne
s belim lukom koja vas poziva da
zajedno lomite hleb, orijentalnog
krema od patlidžana i medaljona od
SASTOJCI: 400 g manjih krompira, prepolovljenih • 3 kašike
maslinovog ulja (npr. dmBio) morska so i biber (npr. dmBio crni
biber) 1 litar bujona (npr. dmBio) 250 ml vode 250 g paparde-
la (ili druge vrste testenine) 200 g graška šećerca u mahunama.
70 g smrznutog graška 6 rotkvica, isečenih na tanke trake 100 g
mladog kelja, podeljenog na komade veličine zalogaja • 1 veza mi-
rođije, iseckane.
PRIPREMA: Zagrejte rernu na 210°C (gornja i donja ploča). Ras-
badema tankih kao oblande, ima sve
što je potrebno da razveseli druš-
tvo prijatelja. Uz vatru, teške teme
odjednom postaju lagane i sa iskra-
ma se uzdižu u noćno nebo. I ko zna,
možda ćete u leto 2022. godine uz
čašu špricera u jednoj ruci i s kaši-
kom čorbe od povrća u drugoj pro-
naći svoj lični čarobni trenutak? →
Zelena čorba od povrća & grašak u mahunama
poredite krompir na pleh obložen papirom za pečenje, pokapajte
maslinovim uljem i začinite solju i biberom. Nežno promešajte
smesu i pecite u rerni 18-20 minuta dok ne porumeni i ne zapeče
se. Pleh za pečenje stavite na trenutak u stranu. Zatim u velikom
loncu skuvajte bujon i vodu dok ne provri. Dodajte papardele i ku-
vajte testeninu do al dente (čvrsta na zalogaj). Sada dodajte ma-
hune graška, šećerac, krompir, rotkvice, grašak i listove kelja. La-
gano promešajte i dinstajte 1-2 minuta. Prilikom serviranja pospi-
te odozgo mirođijom.
ACTIVE BEAUTY 03/2022