dm drogerie katalog - VIŠE NE VAŽI - strana 46 *

thumbnail - dm drogerie katalog - Proizvodi na akciji - dmBio, čips, kore, kiseli kupus, leblebije, pečurki, palenta, beli luk, peršun, cimet, šafran, sos, suve šljive, Fino, posuda, šerpa, kašika, kašičica. Stranica 46.
46 / 61

* Važeći u svim dm drogerie marketima.

Prikaži sledeći

Proizvodi u ovom katalogu

 
BEST LIFE Tažin s korenastim povrćem Pastila trouglovi s karfiolom Orijentalni san: suve šljive daju tažinu voćno-kiselkastu notu i balansiraju njegovu začinjenost Zar je već ponovo Božić? Ne, cimet može više od toga! On ovim pikantnim trouglovima daje ono nešto posebno SASTOJCI ZA 4 PORCIJE: SASTOJCI ZA 9 KOMADA: • 400 g šargarepe • 350 g paškanata • 300 g slatkog krompira • 150 g suvih šljiva bez koštica (npr. dmBio) • 2 glavice luka • 3 čena belog luka • 4 kašike maslinovog ulja (npr. dmBio) • 1 kašika ras el hanout začina • 1 kašičica slatke paprike u prahu • 1 prstohvat kajenskog bibera • 1/4 kašičice cimeta u prahu • 1 kašika paradajz paste (npr. dmBio) • 600 g paradajz-sosa (npr. dmBio sos Passata Natur od paradajza) • 500 ml bujona od povrća • 220 g slanutka u tegli (npr. dmBio) • 200 g kus-kusa (npr. dmBio) • 1–2 kašičice harise (čili sosa) • 200 g jogurta, grčkog • so • biber • 50 g semenki nara • 2 kašike organske kore limuna, limun u kori • 1/2 šake listova nane, za posipanje Za trouglove: • 1 kesica (0,1 g) šafrana • 2 glavice crnog luka • 2 čena belog luka • 500 g karfiola • 120 ml maslinovog ulja (npr dmBio) • 1 kašičica kurkume (npr. dmBio) • 1 kašičica đumbira, mlevenog • 1/2 kašičice cimeta u prahu i nešto za posipanje (npr. dmBio) • 150 g badema, blanširanog i sitno iseckanog • 1 šaka svežeg začinskog bilja, npr. peršun i korijander • so • biber • 9 listova filo-peciva PRIPREMA: Operite i oljuštite šargarepu, paškanat i slatki krompir, isecite na četvrtine po dužini. Suve šljive isecite na krupne komade. Oljuštite i iseckajte luk i beli luk. U velikoj posudi za tažin ili u šerpi zagrejte tri kašike ulja i dodajte šargarepu, paškanat, slatki krompir, luk i beli luk i pomešajte s mešavinom začina ras el hanout, paprikom u prahu, kajenskim biberom, cimetom i paradajz-pastom i dinstajte 10 minuta povremeno mešajući. Umešajte paradajz sos i suve šljive, sipajte čorbu, dobro promešajte i ostaviti da se krčka poklopljeno oko 40 minuta. U međuvremenu prelijte kus-kus u vatrostalnoj posudi sa 375 ml ključale vode i ostavite oko pet minuta da nabubri, dok ne upije tečnost. Umešajte harisu s jednom kašičicom ulja. Umutite jogurt dok ne postane gladak, umešajte mešavinu harise i pokapajte preostalim maslinovim uljem. Tažin posolite i pobiberite, pospite sa 1-2 kašike zrna nara i polovinom limunove kore i poslužite ukrašeno nanom. Umak od jogurta, kus-kus, ostatak kora od limuna i semenke nara poslužite odvojeno. Za umak: • 150 g krem sira • 1 kašika limunovog soka • So • 1 limun isečen na kockice, za služenje PRIPREMA: Ostavite da šafran omekša u posudi s jednom kašikom vrele vode. Luk i beli luk sitno iseckajte. Operite, očistite i sitno iseckajte karfiol. Zagrejte dve kašike maslinovog ulja u tiganju. Na njemu pržite luk i beli luk 3-4 minuta. Dodajte karfiol, začine i šafran i kuvajte na laganoj vatri 8-10 minuta uz mešanje. Ostavite sa strane i umešajte bademe. Bilje operite, osušite i iseckajte. Dodajte u mešavinu karfiola, začinite solju i biberom. Zagrejte rernu na 180 °C, gornju i donju ploču, i prekrijte pleh papirom za pečenje. Premažite list filo-testa s malo maslinovog ulja i isecite na pola po dužini. Stavite polovine jednu na drugu. U jedan ugao trake testa rasporedite nešto mešavine karfiola, ostavljajući jedan cm prostora oko ivice. Sada preklopite list testa s filom dijagonalno na dužu stranu. Ponavljajte postupak dok ne dobijete trougao. Premažite malo ulja i lagano pospite cimetom. Poređajte na pleh, stavite u rernu i pecite 35–40 minuta. Za umak začinite krem sir limunovim sokom i s malo soli i sipajte u manju činiju. Poslužite uz pastile i dodajte kriške limuna. Ruben sendvič sa cveklom Kremasta palenta s raguom od pečuraka Fermentacija je trend u ishrani? Tako je, pa ovaj sendvič slavi kiseli kupus kao sofisticiran sastojak O, kako fino, oh, kako orašasto: puter od indijskog oraha obezbeđuje uživanje i željenu kremastu strukturu ove veganske palente SASTOJCI ZA 4 PORCIJE: Za sos: • 1 crni/ljubičasti luk • 75 g majoneza • 1 kašika kečapa (npr. dmBio) • 1 kašika svežih vrhova mirođije • 1 kašičica tabaska Za sendviče: • 1 jabuka • 250 g cvekle, kuvane • 150 g svežeg kiselog kupusa • 350 g raženog kiselog hleba, 8 kriški • 40 g putera • 80 g sira emental, 8 kriški Dodatni prilog: 150 g kornišona (npr. dmBio) • 100 g čipsa od povrća (npr. dmBio čips od leblebije s morskom solju) PRIPREMA: Za sos oljuštite šalot, sitno isecite i pomešajte s ostalim sastojcima u posudi za mešanje. Za sendviče operite jabuku, prepolovite, izbacite jezgro i tanko isecite. Narežite cveklu i ocedite kiseli kupus. Lagano premažite kriške hleba puterom i stavite četiri kriške, premazanom stranom nadole, na dasku. Na vrh stavite sir, kriške jabuke, kiseli kupus i cveklu. Prelijte sosom i stavite drugu krišku hleba na vrh, stranom premazanom puterom prema gore. Pržite sendviče u velikom tiganju 2-3 minuta sa svake strane. Gotove ruben sendviče prepolovite i poređajte na tanjir ili pleh. Servirajte uz kisele krastavce i čips od leblebija. 46 SASTOJCI ZA 4 PORCIJE: Za palentu: • 1 čen belog luka • 300 ml bujona od povrća (npr. dmBio) • 250 ml biljnog napitka (npr. dmBio) • 170 g palente (npr. dmBio) • so • biber • 3 kašike maslaca od indijskog oraha (npr. dmBio) Za ragu od pečuraka: • 500 g šampinjona • 2 kašike maslinovog ulja (npr. dmBio) • 125 ml bujona od povrća • so • biber • 2 šake peršuna • 100 g krem sira (alternativno veganski krem od indijskog oraha od dmBio) PRIPREMA: Za palentu sitno iseckajte beli luk, stavite u šerpu s bujonom od povrća i biljnim napitkom i kuvajte do ključanja. Dodajte palentu, prokuvajte i stavite poklopljeno na stranu. Ostavite da nabubri oko 10 minuta, a zatim začinite solju i biberom, umešajte puter od indijskih oraščića, dok palenta treba da ostane topla. Očistite pečurke i isecite na krupnije kriške. Sitno iseckajte beli luk. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i pržite pečurke 5-6 minuta. Dodajte beli luk, kratko dinstajte i začinite solju i biberom. Dodajte bujon od povrća. Dinstajte 2-3 minuta. Operite i osušite peršun. Rasporedite palentu po plehu i odozgo poređajte pečurke. Na vrh stavite krem sir ili krem od indijskih oraščića u obliku knedli. Pobiberite, pospite seckanim peršunom i poslužite. ACTIVE BEAUTY 02/2022

Drugi katalozi dm drogerie

Najnoviji katalozi