Sastojci
1,5 kg šarana
1 limun
2 čena belog luka
1 kašika golice
so, biber
dimljena slatka mlevena paprika
500 g mladog kuvanog krompira
200 g šargarepe
150 g praziluka
0,5 dl maslinovog ulja
1,5 dl belog vina
1/4 veze peršuna za dekoraciju
ZABRANJENA PRODAJA I SLUŽENJE
MALOLETNIM OSOBAMA.
KONZUMIRANJE ALKOHOLNIH PIĆA DOVODI
DO OZBILJNIH ZDRAVSTVENIH RIZIKA.
16399
Čoka
Ždrebac
Smederevka
belo vino
1l
Barilla
špagete
više vrsta
500 g
15499
99
26999
99
229
Svež šaran
kg
119
Dobro
sos za špagete
80 g
47999
99
Dobro
dodatak
jelima
500 g
429
3 prsta
odabrani asortiman
3999
99
29
Priprema
4399
99
29
5499
99
134
99
99
109
Očišćenog šarana začiniti solju, biberom i paprikom tako što se
začini dobro utrljaju iznutra i spolja. Napuniti šarana kriškama limuna
i seckanim belim lukom pa staviti u pleh za pečenje. Šargarepu iseći
na kolutove. Oko šarana rasporediti povrće, začiniti ga i preliti sa malo
ulja, a zatim sve naliti belim vinom i posuti golicom od bundeve. Ostatak
limuna iseći na tnke kriške i rasporediti po ribi i povrću. Peći u rerni
na 180°C oko 25min. Važno je da je riba dobro termički obrađena. To
se jednostavno proverava jer meso treba da bude mekano i da se lako
odvaja od kostiju. Dekorisati svežim peršunom. Služiti toplo.
!
no
t
a
j
i
r
P
8
34
9099
99
54
Meggle
pavlaka
za kuvanje
500ml
Reggia
pelat
400 g
16699
99
99
19599
99
129